Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Fürdőfejlesztés – apró lépésekben

Csongrád - Már megtette az első lépéseket a csongrádi önkormányzat a tervezett másfél milliárdos fürdőfejlesztés érdekében: felújították a termálkutat, illetve gyógyvízzé nyilvánítják a vizüket.
Öt évre szóló opciós elővásárlási szerződést kínált a csongrádi önkormányzat tavaly a Dob utcai Városi Gyógyfürdő és Strand telkével szomszédos, az Erzsébet utca Dob utca és Hunyadi tér közötti szakaszán álló tíz lakóház és más ingatlan tulajdonosainak. A város komoly szakmai befektetők bevonásával ugyanis másfél milliárd forint értékben fejlesztené a gyógyturizmus fellendítése érdekében a fürdőt, s erre bővítené annak a területét.

– Egyelőre csak apró lépéseket tudtunk tenni a fejlesztés érdekében, végre gyógyvízzé nyilvánítják a vizünket, illetve megvásároltuk az új hőcserélőket, valamint felújítottuk a termálkutat. A jövő héttől már elkezdődnek az ezzel kapcsolatos földmunkák is – mondta lapunknak Kőrösi Tibor. Csongrád polgármestere hozzátette: a tervezett, az idegenforgalmat fellendítő fejlesztés több kisebb projektből áll össze, s ebben a másfél milliárd forintban nincs benne a fürdővel szemközti volt Dob utcai iskola átalakítása. Ennek emeletén olcsó szállásokat hoznának létre, és a földszintjére költöztetnék a fürdő jelenleg igencsak mostoha körülmények között működő balneológiai részlegét.

– A strand területbővítése egyelőre áll, az opciós elővásárlási szerződések kötésekor ugyanis néhány ingatlantulajdonos, érthetően, magasra értékelte saját tulajdonát. Most egyelőre várunk, mert a fejlesztést biztosító pályázatunkat remélhetőleg nyáron bírálják el – tette hozzá Csongrád polgármestere.

Nyárra várják a másfél milliárdos pályázat elbírálását

Olvasóink írták

 • 8. keletaru 2012. március 28. 18:58
  „Innen úgy látszik itt most arra költenek megint NEM gyengén ahol már errrrrrreeeeee nincs is igény ! Tényleg jól müködik a HÍRES tanács adó csapat , TERMÉSZETESSEN megiiiiiiiin felelős munkát végeznek ! értünk miatunk nekünk !Üdv Kuci”
 • 7. sz.katuska 2012. március 25. 22:32
  „amúgy a síp utcai suli ha jól tudom, jelenleg nevelési tanácsadó...azt amúgy hová rakná tovább?vagy nem kell ilyen???”
 • 6. Hidegen 2012. március 25. 21:40
  „.
  Bocsi, de az a Dob utcai iskola honnan született? Nem a Síp utcai általános iskolára gondoltak vélletlenül?”
 • 5. hank 2012. március 25. 19:34
  „Pár kérdés, ami sajnos nem derül ki a cikkből, de szerintem lényeges lenne:
  1) A VÁROSNAK mennyibe kerül ez egészen pontosan? (Gondolok itt az önrészre)
  2) 1.5 milliárd Ft értékű beruházás nem olcsó. Hány évre számolták a megtérülést? (A szentesi fürdő jelenleg több tízmilliós veszteséget termel, melyet a város kompenzál valamelyest)
  3) Miért jönnének ide és miért nem Kiskunmajsára, Cserekszőlőre, Mórahalomra vagy más gyógyfürdőbe?

  Egyetértek az egyik előttem szólóval, hogy a Körös-torok több sebből vérzik.
  Ma voltam Tőserdőben, kb. 500-700 ember volt ott. Csak az egyik fagyisnál álltak 50-en sorban (folyamatosan abban a 10-15 percben amíg ott voltam).
  Tehát a Körös-torok szomorú képe (múlt hét 4 napos hétvégi adat):
  1) Nincsennek padok kitéve
  2) Nincs nyitva büfé
  3) Nincs nyitva WC
  4) Az autók a körforgalomnál igénybe vették és már ki is taposták a zöld füvet.
  5) A sétány nincs takarítva több helyen

  Kinek a feladata ezek megoldása? Miért van az, hogy Csongrád mindig későn ébred mindenre?

  Hank”
 • 4. deszka 2012. március 25. 14:54
  „Érezhető a cikkből,hogy polgármesterünk mennyire nincs képbe a gazdasági folyamatokkal.Nyilatkozatai,megállapításai egy történelem tanártól még éppen elfogathatóak,de a város első emberétől,már nem.”
 • 3. sz.katuska 2012. március 25. 10:35
  „Örülök, azaz örülnék neki, de helló! tetteket kérünk, tervekkel teli a padlás...és persze nemcsak az önkormányzaté!!!ez a cikk a szememben kb annyit ér, hogy "nyugi emberek, nemcsak kv-zgatunk, hanem gondolkodunk is azon, hogy mit kéne csinálni"..TETTEK: passzív ház a vendéglő mellett...már kész(ül) az alap!!!pedig alig 1-2 hete hallottam a beruházásról..addig ne írjanak nyilvánosságnak egy beruházásról, amíg nincs is legalább elbírálva!!!!...ennyi”
 • 2. gubanc 2012. március 25. 08:51
  „Csongrádra jellemző volt, hogyha az idegenforgalomban bárki akart valamit először meglesték, majd szétmarták.
  A Köröstorok meg maradt a szinvonaltalan kategóriában.”
 • 1. Balotelli 2012. március 25. 08:07
  „Kb 20 - 25 éve várnak valamire........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Drágultak az önkormányzat szolgáltatásai Csanyteleken

Öt százalékkal emelte a csanyteleki önkormányzat tulajdonában lévő lakások és garázsok bérleti díját a helyi képviselő-testület legutóbbi ülésén. Tovább olvasom