Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Gagyogás és ragyogás Csongrádon

Csongrád - Gombszemű, copfos és nyűgös csöppségek is kamera elé álltak lapunk tegnapi babafotózásán Csongrádon, ahová egy kíváncsi profi is betévedt. Összesen hatvankét apróság jött el a felhívásunkra.
Gagyogott és ragyogott minden picúr, aki Tésik Attila fényképezőgépe elé állt tegnap lapunk csongrádi babafotózásán. Még csak a feliratkozásnál tartottak a csöppségek, amikor a legkíváncsibb gézengúz, nevezetesen Muikku Henrik már türelmetlenül kukucskált az alkalmi stúdióba, hátha elleshet valami felnőttes fortélyt fotóriporter kollégánktól.

Henriknek ki kellett várnia a sorát, hiszen először Bánfi Melinda Dórának adatott meg, hogy helyet foglaljon a lámpák kereszttüzében. A hét hónapos gombszemű kislány kalapban ült az objektív elé, és arisztokratikus rendíthetetlenséggel ügyelt arra, hogy komoly maradjon. Nagymamája és édesanyja természetesen rögvest besegített, hogy legalább somolygásra ösztökéljék a kisasszonyt, aki majdnem miszlikre szaggatta névkártyáját. – Nagyon „papíros" – árulta el Bánfiné Király Erzsébet. A tömörkényi családban egyelőre Melinda az egyetlen gyermek, de a nagymama leszögezte: ő már feladta a rendelést. Az anyuka csak annyit tett hozzá, hogy türelmet kért, s akkor – talán két év múlva – újra eljönnek a Délvilág fotózásra.

Kicsik és nagyok türelemmel viselték a fotózást a művelődési központban. Fotó: Tésik Attila

Tajti Csengét Csanytelekről hozták be szülei a csongrádi babafotózásra. Tágra nyílt szeme és két égnek álló copfja elvarázsolt mindenkit, s így nem is esett nehezére, hogy kacér pillantást vessen fotósunkra. Nem így Koncz Krisztina Mária, akit mintha legszebb álmából vertek volna föl, úgy hadakozott megörökítése ellen. A szintén csanyi kislány a babzsákban és a kis sámlin sem akart pózolni, pedig a jelenlévők mindent bevetettek, hogy ne csak lefelé görbüljön pici szája. Az önkéntes mosolyfakasztók annyira beleizzadtak a sziszifuszinak tűnő küldetésbe, hogy végül feladták, Kriszti nagymamája pedig nem értette a szokatlan cirkuszt, mert unokája máskor mindig bátor szokott lenni a kamera előtt.

Hogy legyen kiről példát venni, a babafotózást tekintve komoly rutinnal bíró 15 hónapos Muikku Henrik is megmutatta, miként kell odaállni-ülni és belenézni az objektívbe akár morcosan, akár vigyorral vagy grimaszolva. Tavaly még ő volt a jelentkezők Benjáminja, mostanra viszont kész modellé érett. Persze a profiknak sem könnyű az életük, hisz nehéz megválni a reflektorfénytől. A szőke kisfiú ezt is kiválóan szemléltette azzal, hogy alig akart odébbállni: újabb és újabb képeket akart magáról. Csak akkor adta alább, mikor édesanyja megígérte, otthon is folytatják a fényképezgetést.

További fotózások

Szeged: november 7., 8., 9. (szerda, csütörtök, péntek), 11–17 óráig, Játékdzsungel, Pulz u. 33.
Mindszent: november 9. (péntek), 14–16 óráig, művelődési ház, Szabadság tér 37.
Hódmezővásárhely: november 12. (jövő hétfő), 12–17 óráig, Family Center, Interspar, Kaszap u.
Mórahalom: november 12. (jövő hétfő), 14–17 óráig, Aranyszöm Rendezvényház, Röszkei út 1.

Olvasóink írták

  • 1. Buzder Lantos Erzsébet 2007. november 08. 10:37
    „Ugye milyen aranyosak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkisebb homokbánya a legrosszabb helyen

Csongrád - A kormány dönthet a csongrádi szőlőhegyen nyílt homokbánya ügyében, de hogy mikor, és… Tovább olvasom