Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Gasztrománia és lóverseny

Új nyári rendezvény mutatkozik be a csongrádi napok előtti hét végén, holnaptól vasárnapig a Tisza-parti városban. A lovas és gasztronómiai programok helyszíne az Ifjúság tér, az ötletgazda pedig egy lelkes lokálpatrióta, Túri Attila.
A csongrádi Túri Attila úgy érzi, nem fog rosszul vizsgázni rendezvényszervezésből. A szolnoki gulyásfesztiválon, ahol hangosítóként dolgozott, eszébe jutott, lehetne ilyet, vagy ehhez hasonlót csinálni Csongrádon is.

A lelkes lokálpatrióta elmesélte, először egy sörgyár csatlakozott a kezdeményezéséhez. A lovasok pedig örömmel vették az ajánlatot, hogy szervezzenek közös programot. Így született a „gasztrománia" terve. Túri Attila azt mondja, ha 800–1000 ember megfordul az Ifjúság téren naponta, akkor már sikeres a rendezvény. Bedő Tamás polgármester is az ötlet mellé állt, öt évre szóló megállapodást kötöttek.

A program holnap kezdődik, este fél 7-kor Bedő Tamás mond nyitóbeszédet, majd zenekarok lépnek föl, hajnali 2-ig diszkó lesz. Szombaton reggel 9-től este 7-ig lovasnapra várják az érdeklődőket bemutatóval, díjugratással, akadályhajtással, vetélkedővel, hastánccal, majd Komár László fellépésével. Vasárnap délelőtt 9-től kollektív főzés és sütés lesz, este 10 órakor pedig Charlie lép fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedettek a háziorvosokkal

Elégedettek az egészségügyi ellátás frontvonalában dolgozó háziorvosokkal a csongrádiak –… Tovább olvasom