Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Gazdakör alakult újjá Csongrádon

Teljesen újra kell gondolni az agrárköltségvetést, a kormányzat 150 milliárd forintot vett ki a gazdák zsebéből – hangsúlyozta Csongrádon Jakab István, a Magosz elnöke. Az újjáalakult helyi gazdakör vezetője sajnálatosnak tartotta, hogy a polgármester, Bedő Tamás belépett, majd kilépett a szervezetből.
Február 15-éig kell teljesítenie a korábban vállalt kötelezettségeit a kormánynak, különben idén is előfordulhat, hogy gazdatüntetéssel kezdik az évet a termelők – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének elnöke egy csongrádi fórumon. A szakmai szervezet vezetője hangsúlyozta, az uniós területalapú támogatások nemzeti kiegészítése, az állattenyésztők támogatásának biztosítása lehet a záloga annak, hogy ne demonstráljanak a mezőgazdaságból élők, akiket egyre rosszabb helyzetbe kényszerít a kormányzat. Ezzel kapcsolatban Vincze László térségi országgyűlési képviselő hozzáfűzte, a ciklusban egy teljes évi támogatás nem jutott el a gazdákhoz, a tervezett nagyfogyasztói áremelések pedig éppen ezt a réteget érintik a legérzékenyebben.

Deák István, az újjáalakult helyi gazdakör elnöke arról számolt be, hogy eddig 40 termelő csatlakozott a szervezethez, és további jelentkezőket várnak. Sajnálatosnak tartotta ugyanakkor, hogy belépését követően szinte rögtön kilépett a körből Bedő Tamás polgármester, aki döntését azzal indokolta, hogy politikai a szerveződés, nem pedig szakmai. Deák erre úgy reagált, hogy teljes mértékben nem tudják magukat függetleníteni a politikai csatározásoktól, ennek ellenére minden tekintetben előnyt élvez náluk a szakmaiság és egymás munkájának, boldogulásának segítése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségvárost terveznek

Gyógykezelt gyermekek rehabilitációja lenne a fő profilja az egészségvárosnak, amely a korábban… Tovább olvasom