Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Géza gyengélkedik, de a csongrádi Fahíd újra áll

Csongrád - Újra járhatóvá vált a csongrádi pontonhíd. Sajnos már a munkálatok kezdetén kiderült, hogy a hídászok hajója – Géza -, tengelyszorulással gyengélkedőbe vonult, így ki kellett vontatni a partra.
A javítási munkák előre nem ismert ideig tarthatnak, ezért a híd üzemeltetője gyorsan megoldotta a helyzetet azzal, hogy egy a területen dolgozó cégtől bérelt eszközöket a hídépítés idejére. Az eszközöknek, és az összeszokott hídász csapatnak köszönhetően újra megindulhatott a közúti forgalom a Tisza jobb és bal partja között, az arra közlekedők nagy örömére.

Géza gyengélkedik, de a csongrádi Fahíd újra áll - GALÉRIA

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Varga Dénestől, a híd üzemeltetőjétől megtudtuk, hogy a Kiskörei víztározó zsilipkamrájaiban felhalmozódott fa uszadékot a napokban valószínűleg elengedik, ami forgalomkorlátozást vonhat maga után. Ez nem csak a híd üzemelését-, de a Tiszán jelenleg folyamatban levő mederrekonstrukciós munkák végzését is nagyban zavarja. A híd kieső forgalmát, a kérdéses napokon dereglyével fogják helyettesíteni.

Olvasóink írták

 • 5. ráérő 2013. március 16. 15:22
  „Géza bizony nem mai hajó,a hetvenes években már a tápéi komp oldalán egy négy hengeres Csepel motorral küzdött az árral.”
 • 4. keletaru 2013. március 16. 12:28
  „Majd a BAGÁZS eldönti ! Hisz a Tisza is miattuk van a MEDRÉBEN ! Attila Óta itt mindenki tudd vízen járni , párt könyvel vagy a nélkül ! Értünk , miattunk , nekünk . Üdv Lévai Attila”
 • 3. ate 2013. március 15. 14:54
  „Valószínű én is naiv vagyok!
  Valaha partra rakták,és elhasználták fűtésre.Akkor még nem volt vezetékes gáz!
  Nagyon sokat lehetett vele takarékoskodni.
  De....csak annyit,hogy kellene a fa,ha valaki a fatárolóba is rakná!Csak nem piszkolják be a kezüket.”
 • 2. tatam 2013. március 14. 11:22
  „Lehet, hogy naív kérdés!! De nem lehetne azt a rengeteg uszadékfát valahogyan a partra rakni és tűzifának felhasználni??”
 • 1. szatyi 2013. március 14. 10:15
  „" Sajnos már a munkálatok kezdetén kiderült, hogy a hídászok hajója - Géza -, tengelyszorulással gyengélkedőbe vonult, így ki kellett vontatni a partra."

  Ezt -annak idején- a kötelező téli karbatartással megelőzték! Igaz, akkor még az "átkos-kommunista" rendszer működött!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépülnek a parkok Csongrádon

Csongrád tereit, parkjait, és a virágágyásokat ezekben a napokban teszik rendbe a Városellátó Intézmény dolgozói. Tovább olvasom