Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Gőzerővel Megy a gőzös Csongrádon

Csongrád - Négy napon át telt házzal vetítették Csongrádon a városban forgatott Megy a gőzös című filmet. Koltai Róbert komédiáját eddig 1800-an látták – ekkora helyi nézőszámra évtizedek óta nem volt példa. A 90 perces vígjátékot mától vetítik a magyar mozik, és Csongrádon is lesz ismétlés.
Minden tizedik csongrádi látta már Koltai Róbert új filmjét. A városban forgatott vasutaskomédiát tíz napja mutatták be. Bár az alkotók jelenlé- tében megtartott díszelőadáson kívül csak négy vetítést terveztek a helyi mozi üzemeltetői, még ugyanennyit kellett megszervezniük, akkora volt az érdeklődés.

Hasonló forgalomra egyébként évtizedek óta nem volt példa a Tisza-parti városban. A multiplexek megjelenése óta olyannyira megcsappant a nézőszám a kisvárosi mozikban, így Csongrádon is, hogy a súlyos veszteségek elkerülése érdekében sok helyütt bezárták a filmszínházakat, vagy heti egy bemutatóra szűkült a kínálat. Egy ideig Csongrádon is így ment, de ez sem számított biztos bevételnek, mert csak akkor vetítették le a filmet, ha volt legalább tíz jegyvásárló.

Hivatalosan 1798-an váltottak jegyet Csongrádon a Megy a gőzösre. Ez országos méretekben is figyelemre méltó nézettség. A budapesti mozik heti Top 10-es listájának legjobb öt filmje közé múlt héten például már négyezer nézővel be lehetett kerülni. Abból a szempontból is kiugró a csongrádi adat, hogy a Tisza-parti városnál százszor népesebb Budapesten október első hetében mindössze 84 ezer 809 mozilátogatót regisztráltak a filmforgalmazók. Ha tényleg olyan jó az új Koltai-film, mint ahány csongrádi látta, teljesülhet az alkotók vágya: elérhetik a 200 ezres nézőszámot.

– Idén még egyszer biztosan műsorra tűzzük a Megy a gőzöst – nyilatkozta lapunknak Berényi Edit, a csongrádi mozi üzemeltetője. Már csak azért is, mert – szakmai ártalom – ő maga sem látta a komédiát, illetve lehetnek még helyiek, akik szintén lemaradtak róla. Tapasztalatai szerint a fogadtatás kedvező volt, de azt ő sem tudta megmondani, hogy valójában a film, vagy csak annak háttere aratott osztatlan sikert a nézők körében. Katona Zoltán szolgálattevő, aki vasutasként testközelből láthatta, hogyan készült a film, azt mondta, a moziban ülve sem csalódott a színész-rendezőben, „koltaisra" sikerült filmvígjátékot látott viszont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vincze kukoricája a felszámolónál

Csongrád - Már a Csongrádi Gabona Zrt. felszámolója rendelkezik azzal a kukoricával, amit Vincze… Tovább olvasom