Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Gyűjtést rendeznek az emlékmű javára

Hárommillió forintot nyert Csongrád városa az 56-os emlékmű elkészíttetésére. Az önkormányzat ugyanennyit különít el erre a célra, ám még négymillió forintra szükség lenne. Csongrádon gyűjtést rendeznek, és azt remélik, ez az akció ugyanolyan sikeres lesz, mint a második világháborús emlékmű esetében.
A múlt év őszén emlékbizottságot hozott létre az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójának méltó megünneplésére a csongrádi önkormányzat. Nemcsak rendezvényekkel, programokkal készülnek, hanem célul tűzték ki a történelmi tetthez méltó emlékmű felállítását is – ha erre kap támogatást a város. Mint arról már beszámoltunk, az önkormányzat meghívásos pályázatot írt ki a Csongrádon élő szobrászművészek részére, majd elfogadta Lantos Györgyi, Máté István, Tóth Béla és Ungor Csaba közös emlékműtervét – átdolgozott formában.

– Örömmel értesültünk arról, hogy az emlékműre hárommillió forintot nyertünk, az önkormányzat is hozzátesz ehhez hárommilliót – jelentette be a hírt Bedő Tamás polgármester. Ugyanakkor azt is elmondta: ahhoz, hogy elkészüljön az emlékmű, még hiányzik négymillió forint.

A polgármester – az emlékbizottság és a város önkormányzata nevében – azzal a kéréssel fordul a város lakóihoz, hogy anyagilag is támogassák az emlékmű megvalósulását, hasonlóan a II. világháborús emlékműhöz, mely szintén a csongrádiak támogatásával készült el.

Az avatásra – a tervek szerint – november 4-én kerülne sor a Szentháromság téri parkban, a művelődési központ épületével szemben. Az adományokat a Csongrád Város Képzőművészetéért Közalapítvány számlájára lehet befizetni vagy átutalni, föl kell tüntetni, hogy a pénzt az adományozó az 1956-os emlékműre szánja. A számlaszám: OTP Csongrád, 11735050-20025517.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kivágják vagy ne vágják a tőkét – ez itt a kérdés

Kacziba János csongrádi szőlősgazda – az 57 kérelmező egyike – fölháborodva kereste fel… Tovább olvasom