Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Hajós parádé a Körös-torokon

Csongrád - Lampionos felvonulás, hajós vetélkedő és úszóverseny is szerepel az I. Csongrádi Regatta programjai között.
A július 21-én, szombaton kezdődő kétnapos rendezvényre a határon túlról, Szerbiából is érkeznek résztvevők. A hétvégén a Körös-torokon a legszebb lányt és a legszebb hajót is megválasztják.

A Körös-torokra eddig leginkább diszkózni jártak a fiatalok, a tervünk, hogy alternatívát nyújtsunk az idősebb korosztály számára is. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hoztuk létre, alapvetően egy hajós találkozó, a programok azonban mindenki számára kikapcsolódást jelenthetnek, kulturált szórakozási lehetőséget biztosítanak – mondta Szűcsné Sárvári Anita a Csongrádi Városkép Kft. ügyvezetője. Az I. Csongrádi Regatta szervezője kiemelte: a rendezvény annak a koncepciónak a része, melynek eredményeként folyamatos fellendülést várnak a csongrádi idegenforgalomban.

Kattints a képre a nagyobb méretért!
Kattints a képre a nagyobb méretért!

A kétnapos ingyenes programsorozatra a határon túlról, Szerbiából is érkeznek résztvevők, akik szakmai konferencián oszthatják meg tapasztalataikat a magyar hajósokkal. A cél a vízi turizmus fellendítése, és a Tisza ezen egyedülálló szakaszának bemutatása. A strandon plázst alakítanak ki, változatos programmal készülnek. Úszóversenyre, hajós vetélkedőre is benevezhetnek a látogatók. Utóbbin például vasmacskát kell majd elhajítani minél messzebbre és csónakot tolni időre a sekély vízben. Lesz focitorna, lampionos felvonulás, erősember-bemutató, akrobatikus táncbemutató. Fiatal táncos és énekes növendékek is megvillantják tehetségüket. Este retró diszkóba várják a látogatókat, 22:30-kor tűzijáték színesíti a programot.

Kattints a képre a nagyobb méretért!
Kattints a képre a nagyobb méretért!

Megválasztják a legszebb hajót és a legszebb lányt: hétfő óta lehet szavazni a Körös-toroki kemping facebook oldalán pózoló szépségekre. A legtöbb szavazatot begyűjtő lesz a Körös-torok arca. Egy éven keresztül képviselheti a Regattát különböző programokon, szakmai rendezvényeken.

Olvasóink írták

  • 2. richardm3678 2012. július 23. 11:10
    „Na végre! Egy kicsit kevés volt a hajó, de az ötlet jó! Még ennyi embert nem láttam mostanában a parton. A tűzijáték meg..... még ilyet nem lláttam.... Hát nem szokás a mai világban pofán dícsérni senkit, de ez most minha jobb lenne, mint a Körös-toroki napok háborűja. Ebből kellene több! Csak figyeljen már valaki oda erre is!”
  • 1. Asti 2012. július 20. 22:21
    „Nem jelent meg ez a figyelemre méltó információkat tartalmazó cikk egy kicsit túl ,,hamar"? Ezt a cikket ami alapján információkat szereztem erről az eseménysorozatról péntek este 22:20-kor olvastam el....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik a Körös-torok Arcát

Szépségversenyt hirdetett a Körös-toroki kemping: péntekig lehet szavazni a hat jelentkezőre. Tovább olvasom