Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Hajrában a szegvári csatornázás, zajlik a próbaüzem

Szegvár - – A csatornázás a hajrájához érkezett településünkön, a kivitelezők azt ígérték, az utakat, járdákat szeptember végéig helyreállítják, ez már elkezdődött, és zajlik a próbaüzem is – mondta el Gémes László, Szegvár polgármestere.
Az utakért, járdákért három fővállalkozó felel, az EuroAszfalt Kft. már dolgozik, több utca aszfaltozásával végzett, még hátravannak az úgynevezett „itatott", vagyis kaviccsal megszórt aszfaltozások. Az OMS Környezetvédelmi Kft. tegnap kezdte a helyreállítást, rövidesen végez vele, míg a Probart Kft. szeptember 8-án vonul fel a területre, és a hónap végéig elkészül a ráeső résszel.

A szegvári csatornázás teljes büdzséje 1,8 milliárd forint, amelynek támogatottsága első körben mintegy 85 százalékos volt, ehhez később még 10 százalékot nyert a nagyközség, így az önkormányzati, lakossági önerő alig haladta meg az 5 százalékot. Épült egy korszerű szennyvíztisztító, napi teljesítménye 550 köbméter, vészhelyzetben ugyanennyit tárolhat.

Az új szennyvíztisztító napi teljesítménye 550 köbméter. Fotó: Viola István
Az új szennyvíztisztító napi teljesítménye 550 köbméter. Fotó: Viola István

– Két és fél hete elkezdődött a próbaüzem, amely 6 hónapig, február 5-éig tart – mondta a polgármester, majd azzal folytatta, hogy a tisztítóban beindult a biológia, szaporodnak a „munkát végző" baktériumok, és eddig még semmilyen fennakadás nem történt. – Jelenleg zajlanak a lakossági bekötések, ez 1800 ingatlant érint a nagyközségben, amivel a próbaüzem zártáig kell végezni, a munkálatok jó ütemben haladnak, tartjuk a határidőt – közölte Gémes.

Szegváron összesen 41 kilométer vezetéket fektetnek le, ebből 33 kilométer gravitációs, 8 nyomott rendszerű, vagyis szivattyúrásegítéses. A településen 9 átemelő szivattyút is létesítettek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyven éve táncolnak Csongrádon

Negyvenéves a csongrádi Alföld Néptáncegyüttes, amely a szülinapot nem gálával, hanem családi összejövetellel ünnepelte. Tovább olvasom