Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Haladék a csongrádi nagymedencének

Két hét haladékot kapott a csongrádi uszoda nagymedencéje: a képviselő-testület tegnap nem támogatta a létesítmény ideiglenes bezárásának ötletét. A végső döntést december 15-ére halasztotta a közgyűlés. Ugyancsak vétóval élt a polgármester ellenzéke a kistérségi társulás feladatkörének kiterjesztése kapcsán. A távhőszolgáltatás díjemelését viszont megszavazták a városatyák.
Puskás Ferencre emlékezett napirend előtt a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén. A tanácskozás a város 2007-es költségvetési koncepciójának vitájával folytatódott, és már a bizottsági vélemények ismertetése során egyértelművé vált, hogy a tervezetben megfogalmazott ideiglenes medencebezárást nem támogatják a városatyák. Többen szóvá tették, hogy a drasztikusnak tűnő javaslat nem megalapozott.

Nincs információ arról, mennyit spórolhatna az üzemeltető, illetve azt sem rögzítette a dokumentum, hogy a dolgozói létszámot hogyan érintené az esetleges téli szünet. Bedő Tamás polgármester erre azt felelte, hogy a 2002-es adatok szerint havi félmilliós költsége van a működtetésnek, de hozzátette, más oka is van a bezárásnak, de az csak zárt ülésre tartozik. Az Idegenforgalmi Kft. részéről elhangzott, a vízforgató januártól kötelező beindítása miatt jelentősen nőnének a költségek, létszámleépítéssel viszont nem járna a döntés. A testület végül úgy határozott, december derekán ismét napirendre tűzi a kérdést.

A büdzsétervezet másik vitatott pontja a kistérségi társulás feladatkörének kiszélesítésére vonatkozó javaslat volt. Somogyi Árpád védelmébe vette a kezdeményezést, mondván, tudomásul kell venni, hogy bizonyos esetekben közösen könnyebb elvégezni egy feladatot, mint egyedül. Erre a fideszes Papp Gabriella azt mondta, szakmai érveket is mérlegelni kell, nehogy a kormányzati beetetés csapdájába essen a város, jövőre pedig ellehetetlenüljön a feladatellátás. A képviselők végül név szerint szavaztak, a jobboldali többség elvetette a javaslatot. Az előterjesztő polgármester viszont megjegyezte, ők felhatalmazás nélkül is folytatják az előkészítő munkát, mert jelentős pluszforrásokról és munkahelyek fenntartásáról van szó.

A grémium arról is határozott, hogy december 15-étől 9,4 százalékkal emeli a városi távhő-szolgáltatási díjakat. Tájékoztatásként elhangzott, hogy az új díjszabás további módosítására lesz szükség, amennyiben az állam januártól újabb gázáremelést helyez kilátásba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reményfutam az útért

A minisztérium „tervtérképén" szerepel, a középtávú közlekedésfejlesztési projektek között… Tovább olvasom