Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Halálos kishajó baleset a Tiszán - videóval!

Csongrád - Egy ember meghalt, négyen könnyű sérüléseket szenvedtek, amikor egy hajó öt emberrel a fedélzetén a partra futott vasárnap kora délután a Tiszán, a Körös torkolata alatt.
Pásztorné Kovács Ágnes százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Tiszán Csongrád felől Szentes felé közlekedő nagyteljesítményű kisgéphajó vezetője feltehetően rosszul lett, és elveszette uralmát a jármű felett. Az irányítás nélküli hajó a partra futott és az oldalára dőlt - tette hozzá. A vízi jármű vezetője a helyszínen meghalt, négy utas könnyű sérüléseket szenvedett - közölte a szóvivő.

A partnak csapódtak a motorcsónakkal

A delmagyar.hu tudósítója a helyszínen azt az információt kapta, hogy a halálos balesetet szenvedett férfi egy 52 éves ismert orosházi vállalkozó, aki a barátaival a születésnapját ünneplete a Tiszán. A baleset szemtanúi elmondták, hogy a férfi rosszul lett, ezért nem tudta irányítani a hajót.

Mentők dolgoznak egy csónakban, miután egy hajó öt emberrel a fedélzetén a partra futott a Tiszán, Csongrád térségében. A hajó vezetője a helyszínen meghalt, négy utas könnyebben sérült.
Mentők dolgoznak egy csónakban, miután egy hajó öt emberrel a fedélzetén a partra futott a Tiszán, Csongrád térségében. A hajó vezetője a helyszínen meghalt, négy utas könnyebben sérült. Fotó: MTI/Donka Ferenc


A motorcsónakot vezető férfit a parton is, és utána a vízen, csónakban is sokáig próbálták újraéleszteni, de már nem sikerült, meghalt. A csónak többi utasát sokkos állapotban vitték át a túlpartra, ahol a mentők vártak rájuk.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. dné 2012. szeptember 12. 18:03
  „Őszinte részvétem a családnak! Sajnos a tüdőembólia bármelyikőnkel BÁRHOL elérhet! Azt olvastam valahol, a mentőhelikopterek felszereltségével kapcsolatos cikkben, hogy a helikopterben van bizonyos ampulla, ami esetleg segíthet ilyen esetben. Ha valaki utána tudna ennek nézni és közzé tenné jó lenne. Tudom, hogy ez utólag nem hozza vissza az áldozatot, de legalább ilyen esetben tudnánk, hogy helikoptert is kell hívni és nem csak mentőt.”
 • 31. kerteszakos 2012. szeptember 11. 20:45
  „Őszinte részvétem a családnak!
  ...nos, a két mentőhajóból én voltam az egyik...
  ...senkinek sem kívánom, hogy élőben megtapasztalja ezeket a helyzeteket, körülményeket...
  ...nem szeretek kommentelni, de mivel személyesen is megérintett elég mélyen a dolog, így "kénytelen" vagyok, mint arra is, hogy megerősítsem:
  AZ ÁLDOZAT ANYAGI HELYZETÉNEK, A HAJÓJA TÍPUSÁNAK, ÉRTÉKÉNEK SEMMI KÖZE A TÖRTÉNTEKHEZ, MINT AZ ALKOHOLOS BEFOLYÁSOLTSÁGÁNAK SEM...MERT NEM ÁLLT ALATTA....
  ...ami történt, az egy szörnyű tragédia, amely bármelyikőnkkel megtörténhet, bármikor...nem kell hajóban ülnünk, akár az utcán is...két lépés között...
  ...véletlenül mentem arra a hajómmal, a sors írta úgy, hogy nekem kellett segédkeznem a mentésnél...nem ismertem sem az áldozatot, sem a hajóban ülőket, de ami történt az egy megtervezhetetlen, előre nem látott tragédia...soha nem fogom elfelejteni...remélem, hogy akik a hajóban ültek, mára "jobban" vannak...testileg...sok erőt kívánok minden érintettnek! ...sajnálom, hogy többet nem segíthettünk...
  Kertész Ákos”
 • 30. comment 2012. szeptember 11. 08:21
  „Tisztelt Hozzászólók!
  Első sorban: őszinte és mély részvétem az elhunyt családtagjainak!
  Másod sorban: sajnos nem ismertem az elhunytat, de a feltételezhető barátok, jó ismerősök, netán munkatársai szinte csak jót írtak róla. Ez a pozitív szemlélet, a jószándék szerencsére nem veszett ki mindenkiből.
  Harmad sorban: Halottról JÓL, vagy SEMMIT! - egy ősi latin mondás szerint. Akik negatív, gyalázkodó kommentet írtak, azok tuti nem ismerik eme bölcseletet, s tuti hatalmas nagy tülkök bármiféle emberi jóérzés kinyilvánításához. Senkinek nem kívánom, hogy hasonló "élményben" legyen része, mint a hátramaradt hozzátartozóknak van, de ha segíten és főleg értelmesen, érzően nem tudják fájdalmukat enyhíteni, inkább maradjanak csendben, véleményüket tartsák meg maguknak. Főleg az ismeretek birtokában, hogy se nem ittas, se nem felelőtlen, se nem bravúroskodó ember nem volt az elhonyt, az hogy gazdag volt???....lehet ez vezetett a betegsége kialakulásához, hogy éjt-nappallá téve becsülettel dolgozott.
  Mindenki követhetné munkamoráljának példáját!
  Szép napot......”
 • 29. havranek 2012. szeptember 10. 21:28
  „Ezek a kommentek visszaadják a hitemet mégis van bennünk empátia .”
 • 28. Geoff 2012. szeptember 10. 20:19
  „23.szegedivagyok

  Reméljük itt többen is, hogy az ájulatodból, ami már vélhetően az évekkel ezelőtti lobotómiád után bekövetkezett, valamelyik másik városban eszmélsz magadra! Úgy Uganda felé!”
 • 27. csonakos 2012. szeptember 10. 19:32
  „Ha igaz a hír a tüdőembóliáról az nem válogat! Nehéz, nagy szerencse kell a túléléséhez! Isten nyugosztalja a hajóst!”
 • 26. malwin 2012. szeptember 10. 18:52
  „Részvétem, ezt kivédeni nem lehet, igaza van azoknak, akik azt mondják, ne ítélj elsőre.
  Amikor az YBBS tolóhajó hegymenetben elvitte a Krems-i vasúti hidat, mert a parancsnoka szívinfarktust kapott, és épp egyedül ült a kormánynál - nos, az osztrákok valahogy nem azon agyaltak, hogy "biztos részeg volt" és hasonlók.
  Őt megmentették, a tiszai hajósnak nem sikerült. De neki éppúgy jár a részvét, mint a közúti balesetek áldozatainak!”
 • 25. MYSELF 2012. szeptember 10. 17:54
  „Először is mély és őszinte részvétem a családnak !

  Elvesztettünk egy igazi barátot ! Szívünkben és emlékezetünkben örökké élni fogsz !!!!!

  Másodszor , az sem érdekel ha egyből moderálnak , de a sok " dikhed " elmehet a f@szba ...

  A poros nyomába sem fogtok érni neki soha sem !

  IGEN , GAZDAG VOLT ! OLYAN POZITÍV ERÉNYEI VOLTAK MILLIÓ , HOGY AKIK AZ EMLÉKÉT BÁNTJÁK , TI MÉG ELKÉPZELNI SEM FOGJÁTOK TUDNI SOHA , MILYEN JÓ EMBER IS VOLT Ő !!!!!!!

  B.Norbert sk.”
 • 24. emoni88 2012. szeptember 10. 17:24
  „Nem kell elájulnod, sőt pont letojom, hogy mit gondolsz, de remélem ha a TE hozzátartozódról lenne szó, akkor is ugyanígy állnál hozzá... Sőt nem csak TE, hanem a többi utálkozó, rosszindulatú hozzászóló elgondolkodhatna ezen.

  Arra próbáltam kilyukadni, hogy ne ítélkezzenek olyan ember felett, akiről halvány gőzük sincs. Vagy tartsa meg magának a véleményét, mert ezzel bizony az itt maradt családtagoknak fájdalmat okoz.

  Nem kell egyetérteni velem, de tartsuk tiszteletben a családja gyászát!”
 • 23. szegedivagyok 2012. szeptember 10. 17:09
  „22. emoni88 2012.09.10. 15:45

  akkor most már nyugodtan fogok elájulni.”
 • 22. emoni88 2012. szeptember 10. 15:45
  „Itt nem a vagánykodás és a figyelmetlenség okozta a balesetet. Ne keverjük a szezont a fazonnal... Tény és való, hogy vannak debilek, de pont ez az ember nem tartozott közéjük.

  Kedves szegedivagyok!

  Több tucat embernek biztosít(ott) megélhetést Orosházán például... Az már szerintem jelent valamit. Nem fogom tovább fircangolni, vagy magyarázni hogy mit tett le az asztalra mert a sok tudatlan úgyis hajtja a saját süket dumáját...

  Nyugodjon békében!”
 • 21. Vakarcs15 2012. szeptember 10. 15:26
  „Sajnálatra méltó az eset!Részvétem a családnak!
  Sajnos sok vagánykodó motorcsónakos és jetkiző baromkodik a Tiszán a főszezonban.Hol vannak a vízirendőrök itt nem vonatkoznak szabályok senkire??? Szentesi strand előtt mutogatja magát az a sok újgazdag ficsúr a jetskivel, mert mint hallottam Szegednél és Csongrádnál is korlátozva van a közlekedésük.ÍTalán történnie kell egy ilyen balesetnek ahhoz, hogy felfigyeljenek a vízi közlekedés is elég veszélyes?
  Rengeteg luxus motorcsónak száguldozik a Tiszán le s fel nem kis üzemanyagot elhasználva ez nem okoz esetleg valami környezetre kiható kárt?
  Talán el kellene ezen gondolkodni.Jágó”
 • 20. Beroesz 2012. szeptember 10. 14:15
  „Ez várható volt. Évről évre több ember száguldozik a folyón, a csoda az, hogy eddig senkinek nem lett baja.”
 • 19. szegedivagyok 2012. szeptember 10. 13:26
  „Na, és mit tett le az asztalra?”
 • 18. Erzsike5 2012. szeptember 10. 12:47
  „Ennyi sok "OKOS "-kodókat ,,,de,hogy a család eszükben jutna ...az már nem
  ŐSZINTE RÉSZVÉTEM A CSALÁDNAK !!”
 • 17. emoni88 2012. szeptember 10. 12:38
  „Látom kimoderáltak... Na de sebaj...

  A "kedves" 11-es és 12-es hozzászóló gondolkozhatott volna, hogy mit ír, ugyanis már reggel meg volt a vizsgálat eredménye, hogy a férfi halálát tüdőembólia okozta (már halott volt valószínűleg amikor a partnak csapódott a motorcsónak).

  Legalább annyi emberség lenne bennetek, hogy a gyászoló családra gondolva nem írtok le ilyen sok hülyeséget, amikor azt se tudjátok, hogy ki ez az ember, hogyan élt, vagy mit tett le az asztalra...

  Elkeserítő, hogy ennyire rosszindulatúak vagytok!”
 • 16. gubanc 2012. szeptember 10. 12:21
  „Hát ez a ladik is volt pár milla az biztos. Emlékezetes egy szülinap lett, de kit fog megbüntetni a rendőrség?”
 • 15. dömdödöm 2012. szeptember 10. 12:21
  „ezek szépen bejézuskáztak csónakázás előtt...”
 • 14. emoni88 2012. szeptember 10. 12:17
  „11, 12-es hozzászóló!

  Jó nagy bunkók vagytok!
  Tüdőembólia okozta a halált, UTÁNA csapódott a partnak.

  Marhára szemét dolog úgy írni valakiről, hogy nem is ismeritek sem őt sem pedig a baleset körülményeit...
  Legalább a gyászoló családra gondolhatnátok, amikor ilyen hülyeségeket írtok!”
 • 13. bdavid 2012. szeptember 10. 11:58
  „Tisztelt Kommentelők!

  Nemértem hogy miért kell egy olyan ember emlékét gyalázni akit nem ismertek? Én ismertem , attól hogy születésnapja volt még nem ivott a motorcsónak vezetésekor. Mindig betartotta a szabályokat a Tiszán. Nemt udom hogy miért kell egy idióta alkoholista embernek beállítani mikor sokkal többet elért az életben mit önök! Több éve volt jogosítványa motorcsónakra, szóval nem írtem ezt a vádot hogy tök béna volt a kezeléshez....Sztem ez az embert több tiszteletet érdemelne. További szép napot önöknek: D.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádi válasz az inkasszóra: új bankszámla

Csongrád anyagi helyzete jelenleg nem rózsás, azonban a helyi adómorált, a lakosok fizetési hajlandóságának hiányát is okolja Kőrösi Tibor polgármester a város nehézségeiért. Tovább olvasom