Délmagyar logó

2015. 10. 04. vasárnap - Ferenc 11°C | 24°C

Halálos kishajó baleset a Tiszán - videóval!

Csongrád - Egy ember meghalt, négyen könnyű sérüléseket szenvedtek, amikor egy hajó öt emberrel a fedélzetén a partra futott vasárnap kora délután a Tiszán, a Körös torkolata alatt.
Pásztorné Kovács Ágnes százados, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Tiszán Csongrád felől Szentes felé közlekedő nagyteljesítményű kisgéphajó vezetője feltehetően rosszul lett, és elveszette uralmát a jármű felett. Az irányítás nélküli hajó a partra futott és az oldalára dőlt - tette hozzá. A vízi jármű vezetője a helyszínen meghalt, négy utas könnyű sérüléseket szenvedett - közölte a szóvivő.

A partnak csapódtak a motorcsónakkal

A delmagyar.hu tudósítója a helyszínen azt az információt kapta, hogy a halálos balesetet szenvedett férfi egy 52 éves ismert orosházi vállalkozó, aki a barátaival a születésnapját ünneplete a Tiszán. A baleset szemtanúi elmondták, hogy a férfi rosszul lett, ezért nem tudta irányítani a hajót.

Mentők dolgoznak egy csónakban, miután egy hajó öt emberrel a fedélzetén a partra futott a Tiszán, Csongrád térségében. A hajó vezetője a helyszínen meghalt, négy utas könnyebben sérült.
Mentők dolgoznak egy csónakban, miután egy hajó öt emberrel a fedélzetén a partra futott a Tiszán, Csongrád térségében. A hajó vezetője a helyszínen meghalt, négy utas könnyebben sérült. Fotó: MTI/Donka Ferenc


A motorcsónakot vezető férfit a parton is, és utána a vízen, csónakban is sokáig próbálták újraéleszteni, de már nem sikerült, meghalt. A csónak többi utasát sokkos állapotban vitték át a túlpartra, ahol a mentők vártak rájuk.
1234 következő >> végére >>> 32 hozzászólás
Moderálásra küldöm 32. dné 2012.09.12. 18:03

Őszinte részvétem a családnak! Sajnos a tüdőembólia bármelyikőnkel BÁRHOL elérhet! Azt olvastam valahol, a mentőhelikopterek felszereltségével kapcsolatos cikkben, hogy a helikopterben van bizonyos ampulla, ami esetleg segíthet ilyen esetben. Ha valaki utána tudna ennek nézni és közzé tenné jó lenne. Tudom, hogy ez utólag nem hozza vissza az áldozatot, de legalább ilyen esetben tudnánk, hogy helikoptert is kell hívni és nem csak mentőt.

Moderálásra küldöm 31. kerteszakos 2012.09.11. 20:45

Őszinte részvétem a családnak!
...nos, a két mentőhajóból én voltam az egyik...
...senkinek sem kívánom, hogy élőben megtapasztalja ezeket a helyzeteket, körülményeket...
...nem szeretek kommentelni, de mivel személyesen is megérintett elég mélyen a dolog, így "kénytelen" vagyok, mint arra is, hogy megerősítsem:
AZ ÁLDOZAT ANYAGI HELYZETÉNEK, A HAJÓJA TÍPUSÁNAK, ÉRTÉKÉNEK SEMMI KÖZE A TÖRTÉNTEKHEZ, MINT AZ ALKOHOLOS BEFOLYÁSOLTSÁGÁNAK SEM...MERT NEM ÁLLT ALATTA....
...ami történt, az egy szörnyű tragédia, amely bármelyikőnkkel megtörténhet, bármikor...nem kell hajóban ülnünk, akár az utcán is...két lépés között...
...véletlenül mentem arra a hajómmal, a sors írta úgy, hogy nekem kellett segédkeznem a mentésnél...nem ismertem sem az áldozatot, sem a hajóban ülőket, de ami történt az egy megtervezhetetlen, előre nem látott tragédia...soha nem fogom elfelejteni...remélem, hogy akik a hajóban ültek, mára "jobban" vannak...testileg...sok erőt kívánok minden érintettnek!… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 30. comment 2012.09.11. 08:21

Tisztelt Hozzászólók!
Első sorban: őszinte és mély részvétem az elhunyt családtagjainak!
Másod sorban: sajnos nem ismertem az elhunytat, de a feltételezhető barátok, jó ismerősök, netán munkatársai szinte csak jót írtak róla. Ez a pozitív szemlélet, a jószándék szerencsére nem veszett ki mindenkiből.
Harmad sorban: Halottról JÓL, vagy SEMMIT! - egy ősi latin mondás szerint. Akik negatív, gyalázkodó kommentet írtak, azok tuti nem ismerik eme bölcseletet, s tuti hatalmas nagy tülkök bármiféle emberi jóérzés kinyilvánításához. Senkinek nem kívánom, hogy hasonló "élményben" legyen része, mint a hátramaradt hozzátartozóknak van, de ha segíten és főleg értelmesen, érzően nem tudják fájdalmukat enyhíteni, inkább maradjanak csendben, véleményüket tartsák meg maguknak. Főleg az ismeretek birtokában, hogy se nem ittas, se nem felelőtlen, se nem bravúroskodó ember nem volt az elhonyt, az hogy gazdag volt???....lehet ez vezetett a betegsége kialakulásához, hogy éjt-nappallá téve… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 29. havranek 2012.09.10. 21:28

Ezek a kommentek visszaadják a hitemet mégis van bennünk empátia .

Moderálásra küldöm 28. Geoff 2012.09.10. 20:19

23.szegedivagyok

Reméljük itt többen is, hogy az ájulatodból, ami már vélhetően az évekkel ezelőtti lobotómiád után bekövetkezett, valamelyik másik városban eszmélsz magadra! Úgy Uganda felé!

Moderálásra küldöm 27. csonakos 2012.09.10. 19:32

Ha igaz a hír a tüdőembóliáról az nem válogat! Nehéz, nagy szerencse kell a túléléséhez! Isten nyugosztalja a hajóst!

Moderálásra küldöm 26. malwin 2012.09.10. 18:52

Részvétem, ezt kivédeni nem lehet, igaza van azoknak, akik azt mondják, ne ítélj elsőre.
Amikor az YBBS tolóhajó hegymenetben elvitte a Krems-i vasúti hidat, mert a parancsnoka szívinfarktust kapott, és épp egyedül ült a kormánynál - nos, az osztrákok valahogy nem azon agyaltak, hogy "biztos részeg volt" és hasonlók.
Őt megmentették, a tiszai hajósnak nem sikerült. De neki éppúgy jár a részvét, mint a közúti balesetek áldozatainak!

Moderálásra küldöm 25. MYSELF 2012.09.10. 17:54

Először is mély és őszinte részvétem a családnak !

Elvesztettünk egy igazi barátot ! Szívünkben és emlékezetünkben örökké élni fogsz !!!!!

Másodszor , az sem érdekel ha egyből moderálnak , de a sok " dikhed " elmehet a f@szba ...

A poros nyomába sem fogtok érni neki soha sem !

IGEN , GAZDAG VOLT ! OLYAN POZITÍV ERÉNYEI VOLTAK MILLIÓ , HOGY AKIK AZ EMLÉKÉT BÁNTJÁK , TI MÉG ELKÉPZELNI SEM FOGJÁTOK TUDNI SOHA , MILYEN JÓ EMBER IS VOLT Ő !!!!!!!

B.Norbert sk.

Moderálásra küldöm 24. emoni88 2012.09.10. 17:24

Nem kell elájulnod, sőt pont letojom, hogy mit gondolsz, de remélem ha a TE hozzátartozódról lenne szó, akkor is ugyanígy állnál hozzá... Sőt nem csak TE, hanem a többi utálkozó, rosszindulatú hozzászóló elgondolkodhatna ezen.

Arra próbáltam kilyukadni, hogy ne ítélkezzenek olyan ember felett, akiről halvány gőzük sincs. Vagy tartsa meg magának a véleményét, mert ezzel bizony az itt maradt családtagoknak fájdalmat okoz.

Nem kell egyetérteni velem, de tartsuk tiszteletben a családja gyászát!

Moderálásra küldöm 23. szegedivagyok 2012.09.10. 17:09

22. emoni88 2012.09.10. 15:45

akkor most már nyugodtan fogok elájulni.


32 hozzászólás1234 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Csongrádi válasz az inkasszóra: új bankszámla

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!