Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Hamar újratermelődik a szemét csongrádi Rigó Sándor utcában

Csongrád - Tíz évre ingyen megkapták a félig lebontott csongrádi putri helyén álló önkormányzati telkeket a Bihari utcai kertszomszédok. Ám ezzel korántsem rendeződött a vasútállomással szemközti Rigó Sándor utca ügye. Hiába vitte el onnan a városgondnokság a felhalmozott hulladékot, a szemét újratermelődik.
Tíz évre ingyen megkapták a félig lebontott csongrádi putri helyén álló önkormányzati telkeket a Bihari utcai kertszomszédok. Ám ezzel korántsem rendeződött a vasútállomással szemközti Rigó Sándor utca ügye. Hiába vitte el onnan a városgondnokság a felhalmozott hulladékot, a szemét újratermelődik. Az Alsóváros képviselője szerint konténer és hiánytalan kerítés kellene a Rigó Sándor utcába.

Barack- vagy szilvafát ültetne a putri helyére Szabó Gábor, aki egyike annak a négy Bihari utcai lakosnak, akiknek tíz évre ingyenes használatba adta a csongrádi önkormányzat a megüresedett Rigó Sándor utcai telkeket. A fiatalember mihamarabb beszeretné keríteni az új kertet, ahol szerinte a bontásokig úgy éltek a szomszédok, mint a nomádok. Ugyanakkor egyre jobban zavarja, hogy a vasúti területtel határos utca két végén, ahol még megmaradtak a vályogviskók, ugyanazt lehet látni, mint korábban. Nyáron több pótkocsinyi hulladékot vitetett el a városgondnokság, de a meglévő házak körül és a vasútállomás hiányos betonkerítése mögött egyre gyűlik a szemét.

– Konténer kell az utcasarokra mielőbb, máskülönben hamarosan ugyanolyan csúf látvány fogadja a vonaton Csongrádra érkezőket, mint fél évvel ezelőtt. Régebben egy ideig volt ilyen tárolójuk az alsóvárosiaknak, de, nem tudni miért, elvitték onnan – mondta lapunknak Murányi László. A csongrádi Alsóváros önkormányzati képviselője szerint az eddigi tapasztalatok bizonyítják: nem fogják arrébb vinni a szemetüket a Rigó Sándor utca megmaradt lakói, ezért a városnak kell ott rendet rakni, s ehhez szükség lesz hulladéktárolókra. Másrészt fontosnak tartja, hogy a vasúttársaság állítsa helyre kerítését, hiszen akkor nem lenne olyan egyszerű telehordani mindenféle kacattal a sínek melletti területet.

Rácz Sándor, a csongrádi vasútállomás vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, tettek már feljelentést a szemetelők miatt. Egy időre meg is tisztult a környék, de ő is azt tartaná a legjobb megoldásnak, ha a betonkerítés valójában betöltené funkcióját. Ehhez viszont szerinte mindenképpen kellene az önkormányzat hozzájárulása is, ami akár közmunkások alkalmazását is jelenthetné. Ugyanígy szerencsésnek tartaná, ha városvezetés a vasúti területet kezelő MÁV-közeli céggel közös nevezőre jutna abban a kérdésben, hogy miképp lehetne folyamatosan rendben tartani a sínen túli földeket.

– Keresni fogjuk a megoldást – nyilatkozta Bedő Tamás, aki úgy véli, év végéig – ha sikerül lakást találni egy még Rigó Sándor utcai lakónak – megint lebonthatóvá válik egy elhanyagolt épület. A polgármester – bár nem tudta, hogy miért vitték el a konténert az Alsóváros széléről – szintén azon a véleményen van, hogy folytatni kell a konténeres szemétgyűjtést, és akkor javulhat a helyzet a vasútállomás környékén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajban Csongrád legnépszerűbb csapata

Csongrád - Visszalép az NB-III-as bajnokságból a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt labdarúgócsapata, ha… Tovább olvasom