Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Harmincéves a csongrádi evezés

Csongrád - Harmincéves a Csongrádi Vízügyi Sportegyesület, és így az evezés Csongrádon. A klub a jubileumot szeptemberben versennyel akarja megünnepelni.
Szegediek közreműködésével honosodott meg három évtizede Csongrádon az evezés, akkor alakult a sportágat felkaroló klub, a Csongrádi Vízügyi SE. A jubileumot szeptemberben nagyszabású versennyel akarják megünnepelni – tudtuk meg Petrity Rudolf szakmai vezetőtől, aki szenior korosztályban mai napig szorgalmasan gyűjti a bajnoki aranyakat.

A körülmények az utóbbi 10 évben fejlődtek jelentősen, a Kis-Tisza menti bázison öltözőket és konditermet alakítottak ki, megépült a második hajótároló (használt és új hajókat igyekeznek folyamatosan beszerezni), és zajlik egy klubszoba létrehozása, az anyagiakon múlik, mikorra fejezhetik be. Az éves büdzsé 5–6 millió forint, az egyesület legnagyobb támogatója az önkormányzat 1,5 millióval, a többit helyi cégek, vállalkozások adják össze, valamint jelentős a tagdíjbevétel. A Csongrádi Vízügyi SE 60 állandó taggal rendelkezik, szezonálisan, a versenyek időszakában ez a szám 80–100-ra is emelkedik.

– A város tanintézményeivel szoros kapcsolatot ápolunk, részt veszünk a Batsányi János Gimnázium mindennapos testnevelés programjában – mondta Petrity –, hozzánk járnak evezni a tanulók. Büszkék vagyunk arra, hogy a diákolimpiákon rendre jól szerepelnek sportolóink, főként utánpótlás-nevelő egyesületként működünk. De azzal is szívesen dicsekszem, hogy 2009-ben a Batsányi, tavaly pedig a Csongrádi Kistérségi Általános iskola nyerte meg a legjobb evezős iskola címet, az ebből az apropóból rendezett országos viadalon.

A Csongrádi Vízügyi SE legutóbbi nagy sikerét a hétvégi velencei-tavi olimpiai reménységek versenyén érte el a serdülő korcsoportú (16–17 évesek) Bertus Kitti, aki ezüstérmet szerzett az ORV-n. Az egyesület legismertebb sportolója a többszörös országos bajnok, világ- és Európa-bajnoki 5. Kincses Lilla, nála az a cél, hogy valamelyik egység tagjaként kiharcolja a 2012-es londoni olimpián való részvételt.

Olvasóink írták

 • 3. keletaru 2011. június 12. 18:02
  „Számomra érthettelen akik részt vettek eme szakosztály 30éves életében még egy sort sem kaptak gyertekle ha van kedvetek .Tegyünk félre minden más dolgot ! Igen csak nagy szegénységi bizonyítványnak tartom a vezetőség részéről . Üdv Kuci”
 • 2. kispipin 2011. június 11. 09:33
  „Úgy látom, ebben se párt, se politika, úgyhogy senki le se sz@rja. Innen kíváncsi vagyok, hány csongrádi szokott itt nyomulni, és hány pártkatona. Ennyi...
  Ami fontos: köszönet Donka Attilának a gyermekeim nevében is. Mert neki is volt pár szép éve...”
 • 1. keletaru 2011. június 08. 10:29
  „Igen rengetek munkája volt benne Forgó Feribának , Ormos Lajosbának , Maszlag Pistabának , Bardi Beatrixnak és a régi Vízügyi dolgozónak! Teljes legyen a kép ! A régi csónak házat a szülők társadalmi munkában építették mint az év tizedek óta divat ennél a szakosztálynál összefogás s a rengeteg társadalmi munka . Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznosul a termálvíz

Az első ütemnél tart az a nagyszabású termálvíz-hasznosítási projekt, amelynek során a bökényi fűtőkutat gyógyvizes kúttá alakítják és új intézményeket kapcsolnak be a termálrendszerbe. Tovább olvasom