Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Három a kábel Csongrádon

Csongrád - Élesedik a kábelszolgáltatók versenye Csongrádon: az egykor egyeduralkodó Fibernet és a tavaly startoló Rubicom mellett a szentesi Tanet is megjelenhet a piacon.
A bökényi városrészben üzemelő Rubicom év végéig 800 városközponti háztartást szeretne elérni hálózatfejlesztésével, a Tanet pedig a kistérségben bővíti rendszerét. Lapunknak mindkét cégnél azt mondták, eltökéltek a csongrádi fejlesztésben.

Kapós lett Csongrád a kábelszolgáltató társaságok körében. Két évvel ezelőtt még az volt a fő kérdés a Tisza-parti városban, hogy mikorra lehetne versenytársat találni a hosszú ideje helyi monopóliumként működő Fibernetnek. Hamarosan viszont arról kell dönteniük a csongrádiaknak, hogy melyiket válasszák a három közül. Mint arról beszámoltunk, a Rubicom tavaly ősszel kezdte meg működését Csongrád bökényi városrészé- ben, illetve a városközpont három tízemeletesében. A település többi részén erre az évre tervezték a hálózatfejlesztést. Augusztusban egy interpellációs válaszlevélben arról számolt be az önkormányzatnak a cég vezetője, hogy „tavaly október óta folytattak tárgyalásokat az Invitel Zrt.-vel, melynek célja a cég alépítményeinek, oszlopsorainak felhasználása volt a továbbhaladás érdekében.

A tárgyalások a nyár közepére sikeresen befejeződtek, tehát nincs akadálya annak, hogy a hálózatépítés szeptemberben folytatódjon. Jelenleg folyik az Invitel munkatársaival a nyomvonal egyeztetése." Úgy volt, hogy már hetekkel ezelőtt elkezdődik az építkezés, s attól fogva folyamatosan lehet szolgáltatást vásárolni, de ez mégsem teljesült.

– A rendszerbővítést egy műszaki felmérésnek kell megelőznie, ez zajlik jelenleg. Ahogy minden körülményt sikerül tisztáznunk, megtervezzük a fejlesztés részleteit, és munkához látunk. Év végéig 800-1000 háztartást szeretnénk elérni a városközpontban – nyilatkozta lapunknak Kaslik Gyula, a Rubicom operatív igazgatója. Arra a kérdésünkre, hogy tudnak-e újabb versenytársról Csongrádon, Kaslik Gyula azt felelte, a sajtóból értesültek, hogy a térségben egyre terjeszkedik a Tanet Kft. Azt a felvetést viszont cáfolta, hogy ők eladnák a konkurensnek az eddig kiépített hálózatukat. Kaslik Gyula leszögezte, eltökéltek a csongrádi fejlesztésben.

– Mi megpróbálunk együttműködni a Rubicommal, hiszen komolyak a szándékaink Csongrád tekintetében – mondta lapunknak a Tanet ügyvezetője, Tari János.

A szentesi cég tavaly októberben Tömörkényen kezdte el működtetni a szélessávú telekommunikációs hálózatát, idén már beindult a szolgáltatás Csanytelek egy részén, illetve egy hónapja Bokroson, Felgyőn pedig október végéig korszerűsítik az ottani rendszert, és így teljesen lefedik Csongrád környékét. A Tisza-parti városban is rendelkeznek a fejlesztési partnerek hozzájárulásával, így akár három hónap alatt kiépíthetik saját hálózatukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festő is volt Csongrád polgármestere

Csongrád - Az üvegbetonról híressé vált Losonczi Áronnak volt kitől örökölni a kreativitást:… Tovább olvasom