Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Három hónapja várják a fizetést Csongrádon

Jó néhány orvosának háromhavi fizetéssel tartozik a csongrádi rendelőintézet – az igazgató főorvos türelmet kér kollégáitól, akik továbbra is ellátják gyógyító feladataikat. A fizetési zavarokat a finanszírozási rendszer tavaly júliusi módosítása okozza. A gödörből 2-3 év alatt kecmereghet ki a rendelőintézet.
A plusztámogatás sem segített. Fotó: Bíró Dániel
Nem okoz fennakadásokat az ellátásban, hogy néhány orvosának háromhavi fizetéssel tartozik a csongrádi rendelőintézet – de ez csak az érintettek hozzáállásának köszönhető. Lapunk úgy értesült, a finanszírozási rendszer tavaly nyári módosítása után került szorult helyzetbe az intézmény, ezért decemberben az éves támogatás felett tízmillió forintot jutatott a város a rendelőintézetnek. Ám ez sem volt elég arra, hogy az összes gyógyító időben megkapja munkájának ellenértékét.
– A számlaleadások időpontjától függ, hogy orvosaink milyen hamar juthatnak pénzhez. Mivel a tavalyi forrásainkat feléltük, az intézmény idei költségvetéséről pedig még nem döntött az önkormányzat, 2-3 kolléga esetében valóban adósak vagyunk háromhavi fizetéssel, a többieknél viszont az egészségpénztár folyósításai miatt vagyunk csúszásban – ismerte el a tartozásokat Sipos Tibor igazgató főorvos.

Hozzátette, türelmet kér a doktoroktól, akiknek köszönettel is tartozik, hiszen a gondok ellenére elvégzik Csongrádon vállalt feladataikat. A helyzet rendezése viszont időigényes. Sipos Tibor szerint a kidolgozás alatt álló, új finanszírozási programjuk két-három év múlva vezethet eredményre.

– Az önkormányzat biztosítja majd a működéshez szükséges keretösszeget, de nem minden korlát nélkül – nyilatkozta a rendelőintézet finanszírozásával kapcsolatban Bedő Tamás polgármester. Somogyi Árpád, az önkormányzat egészségügyi bizottságának elnöke azt mondta lapunknak, támogatja az igazgató-főorvos elképzeléseit, amelyek megvalósulását az is hátráltatja, hogy tízmilliós tételben örökölt tavalyi és azelőtti kifizetetlen számlákat a rendelőintézet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borászképzést indítanak

A szőlősgazdák kishitűségén és gazdálkodásán kíván változtatni a csongrádi hegyközség elnöke.… Tovább olvasom