Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Három kérdés

Csongrád - 3 kérdést teszünk fel olyan embereknek, akik valamilyen okból az érdeklődés középpontjába kerültek, illetve akik válaszolni hivatottak aktuális témákra. Losonczi Áron a fényáteresztő beton csongrádi feltalálója csütörtökön új találmányát, a pixelbetont mutatja be.
– A speciális műanyagok felhasználásával készülő, fényáteresztő pixelbetont a hódmezővásárhelyi Csomiép Kft. fogja gyártani. Miért rájuk esett a választás?
– Egy ismerősöm, korábbi tanárom hívta föl rá a figyelmemet, hogy van egy korrekt vásárhelyi cég, amely az innovációban is érdekelt. Megkezdtük az egyeztetést Mészáros Antal ügyvezetővel, és viszonylag könnyen megállapodtunk, mert egytől egyig beváltotta ígéreteit a társaság. Ők beruháztak, hogy az ipari jellegű előállítás mielőbb megkezdődhessen. A Csomiép lesz a gyártó, közös ügyünk a fejlesztés, a marketing- és forgalmazási feladatokat pedig az én vállalkozásom végzi.

– Mikor pattant ki a szikra?
– Mialatt tartott az üvegbetonnal kapcsolatos szabadalmi per, azon törtem a fejem, mihez kezdek, ha elveszítem. Két éve jött az alapötlet, akkor kezdtem el dolgozni egy olcsóbb fényáteresztő beton létrehozásán.

– Az új termék hasonlóan sikeres lehet, mint a nemzetközileg is elismert Litracon, amit még mindig egy csongrádi műhelyben gyártanak?
– Az a csütörtöki budapesti bemutatótól és a novemberi párizsi premiertől is függ. Ha kedvező lesz a fogadtatás, jönni fognak a megrendelések. Arról leghamarabb a sajtóbemutatón szeretnék beszélni, hogy az üvegbetonhoz képest milyen szilárdsági mutatói és egyéb tulajdonságai vannak a pixelbetonnak, de az ár-érték arány szempontjából mindenképpen fogékony lehet rá a piac. Ami pedig az üvegbetont, vagyis a Litracont illeti, a műhelymunkánál előrébb szeretnénk lépni. Már folynak tárgyalások a gyártás fejlesztéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üvegbeton 2.: a megyében marad

A vásárhelyi Csomiép Kft. gyártja majd Losonczi Áron fényáteresztő betonjának újabb, az eredeti Litraconnál jóval olcsóbban piacra dobható változatát. Tovább olvasom