Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

Hasznot hoz a felgyői program

Felgyő – Tavaly próbáltuk ki először, idén még a korábbinál is nagyobb területen gazdálkodunk. A helybeliek szívesen vesznek részt a programban – fogalmazott Horváth Lajos, Felgyő polgármestere a községben működő Start-munkaprogram részleteiről.
A múlt évben már olyan eredményes volt a munka, hogy a helyi konyhára szinte semmit nem kellett a piacról beszerezni. Sőt, a tavalyi termény még csak nemrég fogyott el, újságolta a polgármester. Pritaminpaprika és fűszerpaprika 4 hektáron terem majd, a borsó, a vöröshagyma, a bab, a sárgarépa és a krumpli már ki is kelt, árulta el a község első embere. Ami megterem, azt nagyrészt a helyi konyhán használják fel, de a munkában részt vevők is kapnak belőle, egy részét pedig értékesíteni szeretnék azon a leendő helyi piacon, amelyre nemrég pályázott a község vezetése.

Több mint 30 dolgozó vesz rész a kertészeti programban. Fotó: Horváth Lajos
Több mint 30 dolgozó vesz rész a kertészeti programban. Fotó: Horváth Lajos

– Jövő héten a sárga- és görögdinnyét palántáljuk ki. Több mint harminc fő tevékenykedik a Start-munka keretein belül, amelyben helyi vállalkozások is segítenek. A munkamorállal minden rendben van, a dolgozók örömmel végzik a feladatot – mondta. A startosok napi 8 órás munkarendben tevékenykednek, a juttatásuk végzettségtől függően 50–60 ezer forint, tette hozzá Horváth Lajos.

Olvasóink írták

  • 2. Légiós 2013. július 27. 13:42
    „gondolom a polgármesteri hivatal dolgozoi azon éven otthon nem csináltak kertet ,,, ez a tapasztalat sajna”
  • 1. maros50 2013. május 26. 16:39
    „Minden elismerésem a polgármester úrnak!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyilkosság után öngyilkosság: agyonverte feleségét, majd kamionnak hajtott

Egy fém tárggyal halálra verte otthonukban a feleségét egy csongrádi férfi, majd kocsiba ült és nekihajtott egy kamionnak. Tovább olvasom