Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 12°C | 27°C Még több cikk.

Hat-nyolc évet adhatunk Dominiknak

Tömörkény - A tömörkényi Kovács Dominik László tavaly októberben született, és három hónapos korában derült ki, hogy a második legritkább genetikai betegsége van: gyógyíthatatlan izomsorvadás.
Az édesanya, Kovácsné Gabi első gyermekét Szegeden szülte, a kórházból is a legjobb eredményekkel engedték haza. Könnyek között idézte fel, hogy az első napokban észrevették ugyan a pici fura csuklótartását a pólyában, de sem az orvosok, sem ők nem gyanakodtak – „édesnek" tatották.

Egy januári tanácsadáson a gyerekorvos megállapította, hogy Dominik túlzottan mélyről, hasból veszi a levegőt, és hasra fordítva nem emeli fel a fejét. Kivizsgálások sora következett és bebizonyosodott, hogy a kisfiú az SMA nevű gerincvelősorvadás legsúlyosabb változatában szenved. Jelenleg nyolchónapos, és nem mozdítja a lábát és a fejét, és nem fordul át. Egy félrenyelt falat a napokban tüdőgyulladást okozott nála, emiatt a szegedi gyereklinikán ápolják.

Kovács Dominik Lászlót a szegedi gyereklinikán ápolják Fotó: Segesvári Csaba
Kovács Dominik Lászlót a szegedi gyereklinikán ápolják.
Fotó: Segesvári Csaba

A statisztikák szerint legfeljebb egy-két évet élhet, de egy őssejtbeültetés javíthat az állapotán, és 6-8 évvel meghosszabbíthatja az életét. Édesanyja elmondta, mindent megtesz a fiáért, hogy a lelkiismerete tiszta legyen. Két kijevi kezelésre lenne szükség, de az irodista anya és buszvezető apa nem tud kifizetni egy beültetésért a 3,2 millió forintot. Segítséget a 11600006-00000000-07010055 számlaszámra várnak Dominik nevének megjelölésével.

http://sosalap.uw.hu/kovacsdominik.htm

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Olvasóink írták

126 hozzászólás
 • 126. anya30 2008. július 11. 06:26
  „szia gaby76 rendben”
 • 125. gaby76 2008. július 10. 20:47
  „Szia Anya30! Arra szeretnélek megkérni, hogy amennyiben regisztrálva vagy az iwiw-en, akkor légyszíves keress rá Domira és küld el az e-mail címedet, hogy fel tudjam venni veled a kapcsolatot. A címemet azért nem szeretném ide leírni, mert sajnos vannak nagyon gonosz emberek akiktől csak bántást és sértő szavakat kapok. Gabi”
 • 124. anya30 2008. július 10. 15:42
  „szia Senor!Ha tölem kérdezed a válaszom igen.tudod 2 honapot adtak a dokik hogy elinduljon fejlödésileg nekünk elég 1 honap.az én kisfiam 22 honapos eddig nem állt fel junius végén felállt.Mi májusba voltunk beültetésen Kijevbe.Eddig sajnos nem figyelt mert sajnos a kisfiamnak pont az a sejt halt el az fejébe ami ösztönzi a figyelésre.ma már jobban figyel.volt neki a fejébe egy fekete folt az itteni orvosok nem tudták megmondani miaz és hogy mikor fog elmulni csak annyit mondtak valamikor elmulik.a kezelés után vittük vizsgálatra a folt eltünt.A pénz valoba nem a fö kérdés.Éppen ezt használja ki az alapitvány mert tudják a szülök bármit megtesznek hogy a gyermekük meggyogyuljon.de azért könyörgöm ennyire ne nézzék már hülyének az emberek .szép napot”
 • 123. Senor 2008. július 10. 13:17
  „Es javult a gyerek barmit is? Mert ez a fo kerdes, nem az ara...”
 • 122. anya30 2008. július 10. 09:22
  „Tisztelt szülök! sajnállattal olvasom a gyermekükkel kapsolatos betegséget együtt érzek önnökkel .az én gyermekemet is kijevbe gyogyitattuk.annyit szeretnék mondani segiteni,hogy ha magán úton mennének ki nem kerülne ennyibe.mi 2,6 milliot költöttünk de ebbe a repülöjegy szállás étel minden benne volt.ez az alapitvány amugysem a jó hirérröl van elhiresülve.lehuzzák az embert.ismerem öket.mi is majden bedöltünk nekik mi magán uton mentünk ki ezért volt olcsobb.hogy miért ennyi alapitványon keresztül?benzin pénz ,ha menne magukkal valaki az alapitványbol az ö költségüket is önnök fizetnék.és persze nekik is valamit haza kell vinni,mert ök ebböl élnek.szoval meg kell gondolni mire költjük a pénzünket.nem élünk olyan jol hogy másoknak a dolgait is mi fizessük.Kivánom hogy a kis Dominik meggyogyuljon.”
 • 121. sevenof9 2008. június 18. 05:34
  „na igen. aktiv. az egy ilyen kitanitott szcientologikus musor,nem? kitanithattak volna arrol is,hogy az ilyen csodacsinalok miert mindig egzotikus orszagokban telepszenek meg,ahol az infrastruktura kimerul egy fenykepnezegetesben...”
 • 120. ismeretlen 2008. június 17. 22:49
  „Azt sajnálom hogy te nem voltál éltképtelen amikor meg születél akoor most nem írnál enyi gonoszságot képzeld énis kivagyok tanitva és ha jól emlészem az aktívban látam nenrég a Rasztafari által elített gyógyítót én is utána fogok nézni mert ha jól emlékszem fénykép is elég neki.
  Tudod kedves sevenof9 sokszor a gyengég töbet kibírnak mint az erősek . Engem a te gondolataid egy ismert orvosra emlékeztetnek akit Mengelének hívtak és a tiszta fajról álnodot.”
 • 119. sevenof9 2008. június 15. 15:29
  „hullara megeri a koznek osszedobni egy kis brazli vagy ukran kejutazasra. Amelyek persze garantalt gyogyulast igernek. Sajna ehhez nem eleg kiskunrocsoge alsora a vajakos mari nenihez elbuszozni 300 ft-ert,hanem milliok kellenek. Kb ugyanannyi esely van a gyogyulasra,dehat a vakhit,ugye. Felvilagosult, kitanitott emberek vagyunk,de szeretunk hinni a csodakban. Masreszt meg leszarjuk,hogy a joisten vagy a genetika szeszelye egy eletkeptelen egyeddel ajandekozott meg,megteszunk mindent,hogy a lelkunk megnyugodjon.”
 • 118. Rastafari 2008. június 14. 12:39
  „Sevenof9: lehet h van igazság abban amit mondassz,de elég volt már az eszmecserékből nem??nem az a lényeg h mi az igazság hanem h mindent megtegyünk egy gyermek gyógyulásáért!
  Kedves szülők:Nem tudom hallottatok e egy brazil orvosról, aki minden betegséget meg tud gyógyítani és ingyen csinálja!!!Most még nem tudok sokat erről de ha megtudok többet mihamarabb írok ideszerintem érdemes utánnajárni, a nehézség az egészben nem is a pénz annyira mint már mondtam ingyen gyógyít, hanem az elérhetőség rengeteg ember keresi fel, nem a mai elfogadott orvostudomány alapján gyógyít hanem a természetgyógyászat és ösi orvoslások a modszere, Jézushoz tudnám hasonlítani...tudom ez hülyeségnek hangzik 1.re de utánna kell járni nagyon sok olyan embert gyógyított már meg akikre az orvostudomány már keresztet vetett, vagy reménytelennek bizonyult!
  Dominik remélem jobban van, kitartás!!”
 • 117. sevenof9 2008. június 13. 20:45
  „http://index.hu/tudomany/osej080613/

  Néhány etikátlan weboldal és klinika kuruzslással felérő kezelést ajánl azt állítva, hogy őssejtekkel gyógyít, ezzel pedig hamis reményeket ébreszt, figyelmeztettek a szakértők a Nemzetközi Őssejtkutató Társaság (ISSCR) Philadelphiában zajló, szombaton záruló éves konferenciáján.

  Kijevben pedig nincsenek kuruzslok,mint tudjuk...csakis lelkiismeretes,diplomas orvosok.”
 • 116. sevenof9 2008. június 13. 00:47
  „ennyi onkentes rakosi matyast. komolyan visszasirom az AVHt.”
 • 115. 115 2008. június 12. 19:56
  „Úrristen...szerintem ez már kicsit túl lett reagálva...nem sok értelme van ennek a sok hülye tudományos meg okoskodó hozzászólásnak...egy gyerek életéről van szó, és inkább bátorításra lenne szükség! azt nem értem, hogy azok, akik csak negatív dolgokat meg rosszat tudnak erre írni azok egyáltalán miért is teszik?Tartsák meg maguknak mert arra itt senki nem kiváncsi!”
 • 114. holly 2008. június 12. 17:50
  „Én valoban ismerem Dominiket,és a szüleit s nekem is van saját gyermekem. Átérzem a fájdalmukat a szülöknek.Tiszta szívemből kívánom, hogy Dominik jöjjön rendbe,s legyen olyan az élete mint bármely más gyereknek,A szőlöknek kitartást kívánok, Dominiknek miellöbbi gyógyulást! A rosszindulatú emberek legyenek szivesek,és tartsák meg a véleményüket maguknak!Ne írjon inkább semmit mint bántó szavakat. A szülöknek bíztatás, és jó szó kell, hogy a fájdalmat el tudják viselni!Bízom abban és remélem, hogy vannak még jó emberek.Összetartással,és akarattal sok mindent el tudunk érni!”
 • 113. Ditke321 2008. június 10. 18:47
  „112, a szülők szerintem azzal ártanak maguknak és a gyereknek, hogy itt a korábbi oldalakon olvasható levágom-a-lábadat és b.meg.az.anyukádat stílusú, méltatlan és katasztrofális vita kialakult. Egyrészt árt a gyűjtésnek, két okból: egyrészt készült egy hatásvadász hangvételű cikk, amellyel azt sugallják, hogy a gyermek meghal. Az emberek nem így működnek: csodára van szükségük, akkor mozdulnak meg, ha tudnak benne hinni. Ezzel a cikkel helyből elvették a hitüket, és ez baj a célnak, amit szeretnének elérni. És a gyereknek is. Másrészt őszintén gyomorforgató lett, amiket itt jópáran (támogatók és ellenzők egyaránt, egykutya szinten) lenyomtak, anyázással, bicskanyitogatással, gettószinten. Ez méltatlan a gyermekhez, a betegségéhez, a szülők és a gyermek túlélésért való harcához.

  EZEKET ki kellett volna kérniük maguknak. Szerintem. Sőt meg is előzhették volna, ha nem így indul ez a poszt, ahogyan.

  Anno a nagyanyámtól azt tanultam, hogy nem szabad hazudni. Picit sem. Jó célból sem. Jó szándékból sem. Szóval nem bánom, ha lelkiismeret furdalása van azoknak, akik erről az egészről tevőleg tehetnek. Ha elgondolkodnak azon, amit írtam, akkor már megérte.”
 • 112. 112. 2008. június 10. 16:48
  „Sok ember hozzászólásást nem értem itt...
  Ezek a szülők mindent elkövetnek annak érdekében, hogy meggyógyuljon a gyermekük.Nagyon sokan írnak ide ezt-ezt ,de szerintem kicsit sem gondolják át,mit érezhetnek a szülők, ha elolvassák!
  Mi az, hogy ártanak ezzel a gyereknek?Én ilyen fájdalmat a legrosszabb ellenségemnek nem kívánnék, mint amin ők keresztül mennek!Ennél rosszabbat el sem tudok képzelni, és szerintem ezzel ők is így vannak, hogy ennél az állapotnál már csak jobb lehet, ezért mindent megpróbálnak, hogy felépüljön a fiuk!És ez érthető is...Mi értelme van ilyen undorító dolgokat írni ide?Szerintem pont elég fájdalmas az,amit ők éreznek nap, mint nap.Nem kellene még ezzel is lelkiismeret furdalást okozni nekik!De remélem az ilyen véleményekre nem adnak,mert ha belegondolok akor kéne igazán lelkiismeret furdalásuknak lennie, ha mindezt nem tennék meg a gyermekükért.
  Kitartás Gabi,Laci!”
 • 111. Ditke321 2008. június 08. 20:33
  „Sevenof9, vannak dolgok, amikkel ebben az esetben egyetértek, de ezt már leírtam. Azzal, hogy nekem se tetszik, hogy átejtették az olvasókat. Hogy most ez kinek a tanácsára történt, részletkérdés. A magam részéről élek a gyanúperrel, hogy kifejezetten a cikk szerzője dumálta rá őket erre, merthogy így nagyobb a dráma mélysége. Legalábbis ezt sugallja az, hogy semmilyen retorzió nem történt, két hete.

  Ha az én gyerekemről lenne szó, még a székházról is leszedtem volna az üvegburkolatot, nemcsak a cikkíróról a keresztvizet. És valszeg már perelnék, ha nem közöltek volna azonnal helyesbítést. Az újságíró meg valszeg már az álláshirdetéseket olvasná. De én én vagyok, az én gyerekem az én gyerekem. Ugyebár.

  Nem értek egyet magával az őssejt kezeléssel sem. Meg is van rá a magam "sötét és gonosz" kis oka: anno mi is agyaltunk tavaly, levetessük-e a köldökzsinór vért a gyereknek. Összeolvastam 3 nyelven, amit lehet, de nem sikerült dönteni. Aztán a dokimmal elbeszélgettünk erről, és elmondott egy csomó infot a dologról, csak valahogy a nagy eredményekre nem tudott kitérni és ködösíteni meg nem akart. Pont ezt szeretem benne, hogy sosem ködösített, sose keltett hamis reményeket. Nos szerintem ebben az agyon látszat-tudományosított világban, ahol már a 80 éves Pistabácsi is agysebész, mert ezt látja a tv-ben, a dokim hozzáállása lenne a követendő orvosi példa.

  Ettől függetlenül megpróbálok egy kicsit több lenni, mint itt sokan, akik annak festik magukat. Nem anyázok senkit le, mert nem úgy gondolkodik, ahogyan én. Nem állok neki fenyegetőzni, erőt fitogtatni. Ezen a fronton nincs is értelme. A fiamnak én vagyok a példa, őt járatom le, neki mutatom a rossz példát, ha anyázok. És ezen neked is el kéne egy picit gondolkodni. Mármint a stíluson. Apaként.

  Fenntartom, hogy saját maguknak ártanak azzal, ami itt folyik. Meg a gyereknek. Adja Isten, hogy ne olvassa ezt el, ha felnő, mert valszeg csalódik a szüleiben egy életre.

  Ha nem figyelnek, hát nem figyelnek. Bánja a fene.

  Tudom, hogy kéne ezeken gondolkodniuk. De Marcus Aurelius mondta, hogy "Az emberek nem tökéletesek. Változtasd meg őket, vagy törődj bele!" Szerintem igaza van.”
 • 110. sevenof9 2008. június 08. 18:06
  „re: lotus

  oszd meg mar a nagy tudasod,ki vagyok? en sem tudom. gyere nyugodtan. legyen nalad golyoallo melleny.

  re: Ditke321

  ha szep finomkodva irom le a velemenyem,akkor senki sem figyel fel. de az ujsagiro meg nem irt be ide,hogy kerult sor erre a hatalmas hazugsagra. Anyuka mar beismnerte,hogy nincs eletveszelyben a gyerek...”
 • 109. Ditke321 2008. június 07. 07:55
  „Megint felkavar ez a poszt, nem tehetek róla. Ismét egy eszköz, amivel nem értek egyet, nagyon nem.

  Nem akarom én védeni sevenof9-t, de lotus, te ÍGY imádkozol?

  Megkérdezhetem melyik istenhez? Valami politeista bosszúálló istenséghez? Vagy az akciófilmek gyilkolászó megsértett bosszúllóihoz?

  Nem érzitek, mennyire végtelenül méltatlan Dominikhoz az, amit itt csináltok? A fenyegetőzés, a kitaposom-a-beledet mire jó?

  Ettől NEM VAGYTOK jobbak nála. És ezzel támogatókat sem fogtok szerezni a gyógyuláshoz, inkább ártotok az ügynek, mert aki ezt olvassa, biztos, hogy sajnálja ezt a gyereket, de nem biztos, hogy közétek áll.

  És ha már az imáknál tartunk, nem vagyok én se próféta, se prókátor, de hogy várjátok el akkor, hogy majd az Isten segít, ha még a legalapvetőbb tanításait sem tartjátok be? Mit is mondott Jézus? Ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Hogy is szól az utolsó előtti mondata a Miatyánknak? És bocsásd meg a mi bűneinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.

  Szóval lehet menni gyónni holnap, hogy a Jóisten meghallgassa azt is, amit kértek.

  Ha meg nem tetszik sevenof9 véleménye, megjegyzem nekem sem tetszik, nem kell elovasni és nem kell kommentálni. Akkor abbahagyja. Ha ezt a pocskondiázást csináljátok, nem fogja, mert meg akarja védeni magát és csak újabb és újabb támadási felületet hagytok magatokon. Ez kell? A cikk, az emberek félrevezetése önmagában nem volt elég?”
 • 108. lotus 2008. június 06. 18:49
  „sevenof9 te egy elmebeteg pedofil köcsög vagy aki élvezi más nyomorúságát. Ajánlom hogy még időben takarodj innen mert meg bánod most szólok elsőre és utóljára . Tudom ki vagy tudom honnan írkálsz még egy bejegyzés ami számomra nem tetszik véged van!!! Többet billentyűt nem fogsz leütni.A kezed levágatom te mocskos geci vagy egy undormány, ajánlanám hogy akaszd fel magad!


  A többi hozzászólónak pedig ajánlom hogy vegyék figyelmen kívül ennek az embernek nem nevezhető mocskos szemétládának a hozzászólásait , mintha itt se lenne!

  Domika érted imádkozunk!”
 • 107. Senor 2008. június 05. 15:26
  „En nem hiszem, hogy ennyire "bonyolult" a helyzet.
  Csupan arrol van szo, hogy a remenytelen helyzetben levo ember probal mindenben hinni, minden szalmaszalba kapaszkodni. Ez valahol ertheto.

  A problema az, hogy ezt a termeszetes reakciot hasznalja ki az, aki ebbol hasznot akar huzni. Erre raerosit a sajto is.

  Gondolom az orvosok elmondtak az igazsagot, hogy gyogyithatatlan es halalos kimenetelu betegsegrol van szo, de a beteg hozzatartozoja ebben a kornyezetben ugy erzi, hogy ha megprobalja azzal nem veszit maximum nyerhet, holott lehet, hogy a szenvedest hosszabbitja meg ezzel.

  Ezen az alapon abban is lehet hinni, hogy a Gangesz vize vagy az alpoki levego hozza meg a gyogyulast. Kb. ugyanannyi tudomanyos bizonyitek van ezekre is mint az ossejtes dologra”
126 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kilencen dolgoznak a bokrosi településrész leválásáért

Bokros - Kilencfős bizottságot választottak a bokrosiak az önállósodás lebonyolítására, tagja lett a grémiumnak többek között Gulyás Ferenc borász, gazdálkodó, dr. Ábrahám Márta háziorvos és Gyovai Gáspár csongrádi alpolgármester is. Tovább olvasom