Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Házaspárbaj: a férj és a feleség is jelölt

Felgyő - Kaltenekker László és felesége is összegyűjtötte és leadta a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlócédulákat Felgyőn. Mindketten ugyanazt a programot képviselik. A feleség valószínűleg hamarosan visszalép a férje javára, és képviselőjelöltként várja a szavazatokat.
A rendszerváltás utáni választások történetében is rendkívüli helyzet alakult ki Felgyőn. A kistelepülésen induló nyolc polgármesterjelölt közül kettő nem csak egyszerűen ugyanahhoz a családhoz tartozik – Kaltenekkerék házastársak. Nem dacból indultak mindketten, nincs haragban egymással Kaltenekker László és felesége, Kriszta.

– Nincs köztünk semmilyen feszültség a helyzet miatt. A feleségem is elfogadta a polgármester-jelöltséget. Egy és ugyanaz a célunk, és ugyanaz a programunk, ráadásul mindketten függetlenként indulunk. A Felgyőiek a Felgyőiekért Egyesületből is ismernek bennünket az emberek, tudják, eddig mit végeztünk a közösségért. Akik külön-külön felkértek bennünket, úgy látják, meg tudjuk majd változtatni a falu jövőjét – indokolta a nem mindennapi helyzetet Kaltenekker László.

A Kaltenekker házaspár. Kriszta úgy véli, férje sokkal esélyesebb ná
A Kaltenekker házaspár. Kriszta úgy véli, férje sokkal esélyesebb rá. Fotó: DM/DV

– Nem akartam jelöltetni magam, de ha már az ajánlócédulákkal engem is megtiszteltek a választók, nem sérthettem meg őket azzal, hogy visszautasítom a felkérésüket, bizalmukat – magyarázta Kaltenekkerné. – Laci esélyesebb nálam. A kampányban el fogom mondani, hogy akik engem támogatnak, a férjemre szavaznak. Valószínűleg hamarosan vissza is lépek a javára, de képviselőjelölt maradok. A választás szerintem a férjem és a jelenlegi polgármester között fog eldőlni, mert ők már tettek valamit a faluért – mondta Kaltenekkerné.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. helyi_lakos 2010. október 07. 15:50
  „Üdv!

  Kedves robertooo!
  Valóban sok és szép dolgot hallottam a jelötek fórumain. Mindenki elmondta, hogy mit szeretne és mit fog csinálni ha...szép és jó dolgokat.
  Egy apróság azonban elkerülte a legtöbbük figyelmét és kimaradt a terveikből. Az pedig a pénz előteremtése ezekre a beruházásokra. Mindenki szépen elmondott mindent, csak azt nem, hogy miből csinál pénzt. Aki képben van és figyeli a lehetőségeket, az valóban talál 1-2 páylázatot amit meg lehetne valósítani...természetesen a megfelelő önerő hozzájárulásával, ami valljuk meg nem 1-2% egy-egy pályázat esetén, hanem sokkal több. Az pedig, hogy önerő nélkül páylázat...el kell felejteni, nem igazán találkozom ilyennel csak kb. szökőévente. Az önkormányzat lehetőségei korlátozottak egy ilyen kis településen.
  Semmi nem lehet tökéletes mindenkinek, így nekem sem, de pl. az iskola, óvoda, posta környezete nem gondolom, hogy rendezetlen lenne.
  Az önkormanyzat dolgozóit nem ismered, nem látod a napi munkájukat, akkor honnan tudod, hogy a páylázatok figyelésére nincs alkalmas személy? Miből gondolod, hogy alkalmatlanok a dolgozói a község működtetéséhez? Ha valóban így lenne, akkor már régen nem létezne a település! Erre nem gondoltál még?
  Aki egy picit belelát és foglalkozik páylázatok írásával az tudja, hogy mennek ezek a dolgok és nem állít ilyet!
  Könnyű dobálni a szavakat, hogy pályázat-pályázat...csak meg kell írni és meg kell nyerni. Ez a legegyszerűbb!
  Az, hogy éppen milyen célra és mennyi pályázat van éppen aktualitásban egy ekkora lélekszámú településnek lehetőségként éves szinten az már megint egy más kérdés. Sajnos minimális. Ha pedig van, akkor komoly önerővel, amire nincs pénz a legtöbb hasonló településen sem! Erről senki nem szeret beszélni, mert akkor már nem is olyan szép a polgármester-jelölti programja.

  Lényeg, hogy kell változás, de valós és teljesíthető tervekből kialakítva, nem holmi "páylázatból mindent megvalósítunk" csak szavazzatok rám mondattal dobálózva! Egy település működéséért nem csak a polgármester a felelős, hanem az általunk megválasztott testület is. Mi "főztük" őket, akkor "együk" is meg amit főztünk!
  Valóban szükség lenne néhány látványos fejlesztésre - értem ez alatt az "öregfelgyői" belső út rendbehozása, buszmegállók felújítása - ill. egy ifjúsági érdekeit, szórakozását segítő épület kialakítására, vagy meglévő épület átalakítására.
  Lenne mit fejleszteni, de én azt gondolom, hogy jó úton jár a község vezetése...még ha lassan is halad...”
 • 29. robertooo 2010. október 06. 09:05
  „Kedves 24. helyi-lakos !
  Remek kis hozzászolás.Én nem a főzőversenyektől és a ruha osztásból vonom le,hogy ki mire alkalmas.De valljuk be...milyen jó buli a főzőverseny!Milyen jó,szép gesztus,hogy az árvíz súlytotta embereknek ruhát adományoztunk!Remélem Te is részt vettél ezeken a programokon.Kaltenekker úr a fórumon minden elképzelést pályázatokkal támasztott alá!Csak meg kell írni,és meg kell nyerni!De ebben a felgyői hivatalban még arra megfelelő ember nincs aki a pályázatokat figyelje nem hogy még meg is írná.Hol élünk?Ezeket ki kell használni!És sajnos ezt az onkormányzatot Én alkalmatlannak találom!de nem lehetünk egyformák!”
 • 28. robertooo 2010. október 06. 08:36
  „Az látszik,hogy Felgyőn nem akartak változást!Szomorú!Jók azok a kátyús utak,bekotő utak buszmegállók,posta,temető,iskola,ovoda kornyezete,remélem a polgármester végignézte a fórumokat,és jegyzetelt!Jó volt azért hallgatni,hogy egy két polgármester jelőlt milyen lelkes,és tényekkel támasztották alá az elképzelésüket,nem úgy mint Őn polgármester úr!De remélem,hogy dolgozni...azt fog!Hiszen van mit!És szertném az önkormányzati üléseket,forumokat a kábel tv-n figyelemmel kisérni!Jó MUNKÁT,és a munkához sok erőt egészséget kívánok Őnnek.el kell az erőőő,és az egészség is!!!Hajrá!”
 • 27. helyi_lakos 2010. október 03. 23:05
  „Kedves local-patriot!

  Talán pont ezek miatt az általad vélt "jelentéktelen senki" embereknek minősített választók miatt nem nyert a polgármester jelölt asszony? Esetleg ha ezek közül a jelentéktelen senkik közül néhányukat megtisztelte volna legalább azzal, hogy köszön nekik, akkor talán szimpatikusabb lehetett volna...Egyszerű dolgok ezek...
  Egyébként pedig ha nem ismersz honnan tudod, hogy jelentéktelen senki vagyok?

  A település ismét helyesen döntött! Pedig mennyi "okos" ember lakik itt Felgyőn...”
 • 26. local-patriot 2010. október 01. 18:52
  „24.helyi_lakos!!!!!!Nekem szokott köszönni a polgármester jelölt asszony,bár az igazsághoz hozzátartozik,hogy nem vagyok olyan jelentéktelen senki mint te!!!!!Üdvözlet!”
 • 25. Gábriel35 2010. szeptember 30. 21:15
  „Osztom a véleményed, de egy nőt nem szoktak ilyen kemény kritikával illetni... Lehet, hogy rossz a szeme és azért nem látja, hogy ki jön vele szembe. Ha már a jelölteknél tartunk a Robikának még egy fórumra se tellett, Zolikánál meg majdnem csülökre mentek, Ábel pedig sokat beszélt a nagy semmiről. Pince Laci meg tesz Ránk. Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy Horváth mivel jön elő, hogy tud-e tarolni? -Mert ha nem, akkor nagy bajban vagyunk...”
 • 24. helyi_lakos 2010. szeptember 28. 21:03
  „Üdv!

  Ami itt Felgyőn folyik a helyi választásokkal kapcsolatban az vicc!
  <moderálva> Inkább elfordítod a fejed! Ehhez nem kell egyetem!
  A Kaltenekker család meg azt hiszi, hogy ha már szervezett pár főzőversenyt meg ruhaosztást, akkor már egy település vezetéséhez is ért.
  Remélem a józan paraszti ész felülkerekedik az embereken, nem dőlnek be minden kamu szövegnek és a lassú de biztos további fejlődést mellett döntenek!”
 • 23. Power 2010. szeptember 19. 10:52
  „22. local-patriot 2010.09.19. 07:50
  Köszönöm local-patriot a választ.
  Mindenfelé azt beszélik az emberek, hogy valami nem stimmel a játszótér körül. Jó lenne látni egy hivatalos elszámolást, hogy mi kerülhetett 28 millióba.”
 • 22. local-patriot 2010. szeptember 19. 07:50
  „Én megmondom mi került 28 millába!Szóval 14 milla különböző zsebekbe,14 milla a játszótérre!Lehet,hogy tévedek,és kicsivel több jutott a zsebekbe,nem vagyok tisztában a mai árfolyamokkal.”
 • 21. Power 2010. szeptember 18. 11:50
  „Nincs Felgyőn egy ember aki megmondaná, hogy mi került 28 millióba?”
 • 20. sajopal51 2010. szeptember 17. 16:26
  „Valóban a tömörkényi polgármesterjelöltek is megérnének egy értékelést,vitát.Nem tudom Felgyőről hogy látják,de véleményem szerint van alkalmas és alkalmatlan személy,amit legjobban bizonyít a közéleti tevékenység eredménye. Érdemes még vizsgálni a civil életben végzet munkáját is.”
 • 19. Power 2010. szeptember 17. 10:08
  „Megtudná valaki mondani pontosan, hogy mi került 28 millió forintba?”
 • 18. robertooo 2010. szeptember 17. 08:51
  „Kedves hariorsi!Nagyon szomorúan olvasom a hozzászolását!A gyes összegéről,hogy Őn nem érzékeli,de remélem tudni tudja!Hiszen eddig Őn volt a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnőke!Eddig Őn is ott volt a sok "gomb nyomkodók" között!De remélem,hogy csak eddig!Az iskola tornaterme beázik...gépjármű adót postáznak nekem...akinek nem is volt autója!De sok pénz van bélyegre!Elég!!!Változások idejét éljük!Es remélem be is következik!”
 • 17. Power 2010. szeptember 16. 20:40
  „16. aira 2010.09.16. 19:44
  A funkcionális analfabéták általában nem értik, amit olvasnak. Erről szólt a történet, amely részemről lezárva.

  Kíváncsi lennék, hogy mi került 28 millióba?”
 • 16. aira 2010. szeptember 16. 19:44
  „Kedves Power! Ha elolvasod a 9.hozzászólást kiderül, hogy nem szólítok meg senkit. Írok valakiről aki kismama, és szeretne polgármester lenni.Szerintem nem írtam semmi olyat ami bántó!Ja és írtam, hogy kevés a gyes. Itt csak az a gond,hogy tényleg kevés!Egy szóval sem mondta senki, hogy amit írtam nem vállalom fel.És Bocsi ha valakit megbántottam valamivel. Én csak a jelöltek széles skálájára próbáltam utalni.És nem én bunkóztam le a másikat.Még egyszer bocs!”
 • 15. Power 2010. szeptember 16. 16:26
  „14. aira 2010.09.16. 14:54
  Ha írsz valakiről és később megszólít az illető, akkor illik felvállalnod a hozzászólásodat! Már bocsi, de bunkóságra vall, amit műveltél!”
 • 14. aira 2010. szeptember 16. 14:54
  „Nem emlékszem,hogy megszólítottalak volna.Úgy látom,hogy Powert írtam. De most megszólítalak téged is, ha már így bekapcsolódtál a témához.
  Kedves hariorsi!
  A felhasználói szabályzat szerint mindegy milyen felhasználói nevet használunk.”
 • 13. Power 2010. szeptember 16. 14:40
  „11. aira 2010.09.16. 13:04
  A papír, a számla mindent elbír. Az egész pályázatot le lehet papírozni.
  Bizonyára másokat is érdekelne, hogy miért került 28 millió forintba egy játszótér.”
 • 12. hariorsi 2010. szeptember 16. 14:24
  „Kedves aira!

  Mivel megszólítottál, úgy illik, hogy válaszoljak. (bár örültem volna ha hozzászólásodat saját neveddel vállalod) A gyes összege valóban kevés, de ezt én ,,sajnos" nem érzékelem, mert jelenleg nem gyesen vagyok. Ha megélhetésemről, vagy önbizalmamról bővebben szeretnél velem a későbbiekben beszélgetni, állok rendelkezésedre.

  Tisztelettel: Harangozóné Pálnok Orsolya - a kismama”
 • 11. aira 2010. szeptember 16. 13:04
  „Kedves Power!
  Én nem értek a pályázatokhoz, de azt tudom, hogy a nyert pályázatok költségét számlákkal kell igazolni.De szerintem a te gyerekednek is mindegy,hogy mennyibe került a játszótér.Ők időt nem sajnálva kidolgozták a pályázatot,ami nem kis munka lehetett. És szerintem tudják, hogy mire van szüksége ennek a kicsi falunak.Csak viszonyítás képen Csongrádon a postai játszótér "20-30millióba került.Fából van, amit az idő tönkre tesz, nincs bekerítve, tele kutya gumival, és már rongálva van.Akkor a Felgyői játszóteret hogy takarná be 10millió.”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfiatalodott Csongrád főtere

Térfesztivállal avatták hétvégén Csongrádon a megújult városközpontot. A mozi előtti Fiatalok terét meg a két új játszóteret már belakták a gyerekek. Tovább olvasom