Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Hegedűs házhoz viszi a várospolitikát

Nem a tévén, vagy a rádión keresztül, hanem lakásokban – „szobaszemináriumokon" – kampányol Hegedűs Péter, a Jobb Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje. A fiatal politikus szerint a kötetlen beszélgetések jobban segítik programja megismertetését és elfogadtatását, mint az üres termes lakossági fórumok. A közismert emberekkel folytatott kávéházi beszélgetések is ezt a cél szolgálják.
Már a választási kampány hajrájában járunk, Csongrádon mégsem lehet olyan hirdetésekkel találkozni a helyi elektronikus médiában, amelyek közvetlen módon arra buzdítanának, hogy a csongrádiak szavazzanak Hegedűs Péterre, a Jobb Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltjére. Plakátjai is csak a napokban kerültek ki a város hirdetőoszlopaira. Nyomtatott anyagaik vannak ugyan, de a szervezet kizárólag az általa rendezett kávéházi beszélgetéseket reklámozza, ahol közismert személyiségek mondanivalójával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

– Ha több pénzünk lett volna, akkor sem tévés vagy rádiós politikai hirdetésekre költöttük volna, hanem rendezvényeink reklámjára – szögezte le lapunknak Hegedűs Péter. – Ezekkel a kávéházi összejövetelekkel az volt a célunk, hogy vendégeink gondolatait minél többen megismerhessék, majd az asztaltársaságok kötetlen beszélgetés keretében elmondhassák, milyen kérdéseket tartanak fontosnak Csongrádon. Mi tájékoztatjuk őket elképzeléseinkről, ők pedig reagálnak. Szerintem így lehet hatékonyan kommunikálni az emberekkel – tette hozzá.

Nem használta ki az időt a tévében

A helyi rádióban és a tévében sem használta ki a számára biztosított időtartamot Hegedűs Péter. Habár mindkét orgánumnál percei maradtak még, a Jobb Csongrádért Egyesület polgármesterjelöltje nem kívánt élni az újbóli megszólalás lehetőségével. Lapunknak ezzel kapcsolatban azt mondta, ő a végtelen és semmitmondó körmondatok helyett lényegre törő, világos és egyértelmű mondatokban szeret fogalmazni, amire ennyi idő alatt is lehetősége nyílt.

Kicsiben is ezt a stratégiát tartja a leghatékonyabbnak Hegedűs Péter. Egyetemistaként úgy tapasztalta, a professzora által bevezetett szobaszemináriumokon, ahol szűk körben folyt eszmecsere egyes dolgokról, sokkal jobban megragadtak benne az ismeretek. Ennek példájára az utóbbi hónapokban – a képviselőjelöltek és támogatók szervezésében – házról házra járt, ahol 10-20 fős társaságokban ismertette a maga és az egyesület elgondolásait. – Veszélyesek az üres termes lakossági fórumok, mert oda vagy a támogatók, vagy a hőzöngők mennek el, és nem lehet jól kibeszélni az éppen adódó témákat – vélekedett a fiatal politikus. – Lakásokban, a „szobaszemináriumokon" nyíltabbak az emberek, és könnyebben megfogalmazzák, mi érdekli őket. Olyan kérdéseket vetnek fel, amivel a csongrádi kampányban résztvevők nem is foglalkoztak: ilyen a Szentháromság téri park jövője, vagy a városi rendezvények színvonala.

A „házalást" – választási eredményétől függetlenül – később is folytatja Hegedűs Péter. Szerinte akkor is lehet és kell időt szakítani erre, ha a város vezetőjévé választják, és akkor is, ha képviselő lesz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás '56-ról – hozott anyagból

Az utolsó pillanatban készül el a csongrádi 56-os emlékmű, és eddig „foghíjasan" valósult meg… Tovább olvasom