Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Hiába pereskedik a cipőjéért Tarnóczi Józsefné

Csongrád - Egy pár ortopéd cipő miatt fordult bírósághoz Tarnóczi Józsefné. Az idős csongrádi asszony májusban kapta meg receptre kiváltható, speciális lábbelijét, de nem tudja használni, igazítást kért a békéscsabai gyártótól.
Egy pár ortopéd cipő miatt fordult bírósághoz Tarnóczi Józsefné. Az idős csongrádi asszony májusban kapta meg receptre kiváltható, speciális lábbelijét, de nem tudja használni, igazítást kért a békéscsabai gyártótól. Szerinte a Prima-Protetika Kft.-nél hozzá sem nyúltak a cipőhöz, ezért beperelte őket. A cég elismerte hibáját, és pénzt ajánlott, de Tarnóczi Józsefné ezt nem fogadta el: neki egy pár kényelmes cipő kell, és az igazságtétel.

Tizenhárom éven keresztül nyüstölte kedvenc lábbelijét Tarnóczi Józsefné, de mivel ez év elejére teljesen elkopott a talpa, márciusban felkereste orvosát, hogy írjon föl neki egy új ortopéd cipőt. A 81 éves csongrádi asszonynak mindkét lábával problémái vannak.

Tarnóczi Józsefné egyik lábfeje lóg, a jobb bokája pedig egy régebbi törés miatt rendre bedagad. Számára létszükséglet, hogy kényelmes cipője legyen, különben lábra sem tud állni.

Amíg nincs megfelelő lábbelije, nem tud mozdulni Tarnócziné. A szerző felvétele

– Nem gondoltam, hogy ilyen körülményes beszerezni egy jó gyógycipőt – mondta lapunknak Erzsike néni. A recept megírása után előre kifizette a 18 ezer 500 forintos vételárat a gyártó Prima-Protetika Kft.-nek, ott le is vették a méretet. Az asszony azt is feljegyeztette velük, a tizenhárom évet bírt lábbeli szolgáljon mintául.

Május elején hozták az új cipőt, puha helyett kemény bőrből készült a szára, a rugónak pedig éle volt. A gyártó cégtől azt üzenték: be fog az törni. Két hét után Erzsike lába úgy bedagadt, hogy visszavitette a cipőt, és kérte, hogy az előzetes megbeszélésnek megfelelően igazítsák a lábához. Amikor visszakapta, látta, hogy hozzá sem nyúltak. Még egyszer megpróbálta kijavíttatni, de mikor épp elvitték volna, öccse temetésére kellett mennie, s mivel ezen kívül nem volt más cipője, nem adta oda. Erre azt ígérték, hogy majd júliusban érte jönnek, de nem jöttek. Az idős asszony pedig beperelte őket. A szeptemberi tárgyaláson a Prima-Protetika Kft. elismerte hibáját, és felajánlotta, hogy visszafizeti a vételárat. Tarnócziné ebbe belement volna, de mivel a cég jogi képviselőjének hiába bizonygatta, hogy a vényre is szüksége van, nem fogadta el az ajánlatot. Tudta ugyanis: a szakorvos évente csak egyszer írhat föl ilyen speciális gyógyászati segédeszközt, s ha nem kapja vissza a receptet, 2008 márciusáig nem kérhet újabb cipőt – vagyis fél évig még lábbeli nélkül marad.


– Kényelmes cipő kell nekem, nem pénz. Szerintem ez nem nagy igény, mégis mindenki csak húzza-halasztja az ügyet. A bíróság orvos szakértőt rendelt ki. Engem még nem keresett senki, pedig egész nap itthon vagyok. Hova is mehetnék cipő nélkül – mondta elkeseredetten Tarnóczi Józsefné, aki eddig 37 ezer forintot költött pereskedésre.

Áll még az ajánlat

Többször voltunk az asszonynál, de ő nem volt partner abban, hogy megfelelő cipő készüljön számára – nyilatkozta lapunknak Baranyi Sándor, a beperelt cég ügyvezetője. – Egyszer hiába mentünk a lábbeliért, nem adta oda, utána az egyezségi ajánlatunkat sem fogadta el. Ahhoz nem járultam hozzá, hogy puha bőrből készüljön a cipő szára, az szakmailag nem felel meg a kívánalmaknak – tette hozzá a cégvezető. Baranyi Sándor szerint visszafizetési ajánlatuk a vény visszaadására is vonatkozott, ezért is állnak értetlenül az eset előtt. Szűcs Zsolt, a cég ügyvédje leszögezte, elismerik a hibás teljesítést, továbbra is áll az ajánlatuk. Arra a kérdésünkre, hogy a recept visszaadását miért nem tisztázták a tárgyaláson, azt felelte, nem emlékszik rá pontosan.

Olvasóink írták

  • 1. Bódi Terézia 2007. december 13. 09:01
    „Nem a néni az első aki hasonlóképpen járt,csak lehet hogy ő az első abban aki beperelte az ortopéd cipőt gyártót!Az ortopédiai rendelő várójában lehet hasonló véleményeket hallani,hogy az elkészült cipő nem használható!Jobbik esetben nem veszik át mert nem felel meg a követelményeknek. De tessék csak elgondolni 18000.-Ft !!!Miért nem lehet ennyiért úgy elkészíteni,hogy abban hiba ne legyen?!Ez az összeg sokaknak fél havi nyugdij!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy helyre költözött három hivatal Csongrádon

Csongrád - Hétfő óta egy fedél alatt, a Justh Gyula utcában érthetők el Csongrádon a falugazdászok, a növény- és talajvédelmi szolgálat, illetve az állatorvosok és az adóhivatal. Tovább olvasom