Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Híreket közöl, törvényt értelmez a Csanyi Hírmondó

Csanytelek - Havi ingyenes helyi lapnak indult, mára részletes, a mindennapi életet érintő jogszabályokat is példákkal bemutató kiadvánnyá változott a minden helyi háztartásba eljutó Csanyi Hírmondó.
Eredetileg csupán négy oldalon jelent meg Csanytelek egyetlen, a helyi információkat összefoglaló Csanyi Hírmondó című újságja. Az önkormányzat ezer példányban megjelenő havi tájékoztató kiadványa azóta nőtt nyolcoldalasra, amióta az emberek mindennapjait érintő jogszabályokról részletes jegyzői tájékoztató olvasható benne. Nemcsak a jogászok által érthető paragrafusok olvashatók itt, azok a konkrétumok is, amelyek a helyben élő egyszerű polgárokat is érintik.

A legutóbbi, januári lapszámban a kiadásért felelős Kató Pálné jegyző például sorra veszi az idei jövedelmeket érintő jogszabályi változásokat, konkrét számokkal szerepeltetve a munkabéreket, illetményeket, az idén megállapított nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások összegét, ahogy az álláskeresők bérpótló támogatását, juttatását, a munkaadók és munkavállalók által fizetendő közterheket, az adósávokat és kedvezményeket, a pénzbeli társadalombiztosítási ellátásokat és családtámogatásokat is. A valamennyi háztartásba ingyenesen eljutó lapban valamennyi szociális ellátási jogosultság és annak havi összege szintén olvasható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oravecz Jánost megkérték a munkahelyén, filmezzen - most díjakat nyer

Munkahelyén, a csongrádi Aranysziget Otthonban kérték meg először, videokamerával rögzítsen egy ottani eseményt. Ekkor szeretett bele a filmkészítésbe Oravecz János. Tovább olvasom