Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Hitelt vett fel a csongrádi focicsapat

Csongrád - Nem lép vissza az NB III-as bajnokságtól a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt labdarúgó-csapata: hitelt vett föl a klub, és minden adósságát kifizette. Az elkeseredett döntést azután hozták meg, hogy kiderült, az önkormányzat idén már nem tud segíteni, és egyelőre új szponzor sem mutatkozik.
Szeptemberben adtuk hírül, hogy a város legnépszerűbb csapata bajban van, év végéig közel kétmillió forintra lenne szüksége ahhoz, hogy kifizethesse a játékvezetőknek járó pénzt. A város ebben az évben hat és fél milliót adott a hat utánpótlás és egy felnőtt csapatot működtető, 12 milliós költségvetésből gazdálkodó klubnak, és többet már nem tudott adni, elment teljesítőképessége határáig. A megye egyes bajnokságból a gárda feljutott az NB III-ba, és ez azzal járt, hogy megnövekedett minden költségük, így az utazás is többe kerül. A pályafenntartás árát is hozzászámítva Csongrád a labdarúgókra fordítja az éves városi keretnek több mint a felét, és nem ez az egyetlen sportegyesület a városban. A klubelnök, Kiss István abban bízott, hogy Bedő Tamás polgármesternek és Vincze László országgyűlési képviselőnek sikerül szponzort találni. Nem sikerült: az MSZP-s és a fideszes politikus összefogva, együtt kereste fel a szóba jöhető nagy céget, de nem jártak sikerrel.

– Úgy oldottuk meg a helyzetet, hogy hitelt vettünk föl, ez nem banki kölcsön, a klub vezetősége intézte – felelte kérdésünkre Kiss István. – Kifizettük az összes adósságunkat, a jövő évre pedig vannak ígéreteink. A mi feladatunk az, hogy a működéshez szükséges pénzt előteremtsük, ezt vállaljuk. A fiúk előtt is fontos feladat áll, hiszen úgy kell játszani, hogy elkerüljük a kiesést.

A csapat az évet viszonylag jól kezdte, akadt olyan meccs, hogy hét gólt is szerzett, de aztán az év vége rosszabbul sikerült. Most a 15., utolsó előtti helyen áll.

Hozzá kell tenni: a Csongrádi Tiszapart SE felnőtt kerete szinte csak helybeliekből áll, győzelem esetén kapnak valamennyi pénzt a klubtól.

Rugdossák a focit a neten

Miután lapunk korábbi cikke megjelent szeptemberben, a város hivatalos internetes oldalán többen is hozzászóltak a témához. „Biztosan szüksége van az egyesületnek a kétmillió forintra... Nekem is szükségem lenne rá, de nem az adófizetők pénzén! Szerintem annak a pénznek jobb helye lenne az egészségügyben, vagy az oktatásban." – írta Faqtya. „Mi lesz a többi sporttal? Nem csak a focisták vannak kilátástalan helyzetben, újra napirendre kerül az úszómedence téli bezárása... Ha így haladnak a dolgok, sportolni csak a moziparkolóban lehet, amint látom, szaporodnak is a gördeszkás, görkorcsolyás gyerekek." – tette hozzá később Logi-kus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az NFH szerint törvénysértő volt a Megy a gőzös reklámja

Csongrád - Burkolt reklámozás miatt eljárást indított a Megy a gőzös című film ügyében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Tovább olvasom