Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
Átlagosan telt ez az év, ennél rosszabb sose legyen – összegezte idei tapasztalatait Bori Ferenc buszsofőr, akit leginkább a Csongrád és Szeged között közlekedő járatról ismerhetnek a csongrádiak.

– Szüleimmel és két húgommal élek egy háztartásban, együtt haladtunk egy kicsit előre ebben az esztendőben. Sikerült kigazdálkodnunk annyi pénzt, hogy új televíziót vásárolhassunk, sőt még lakásfelújításba is belevágtunk, ami már nagyon időszerű volt. Szerencsére az emberek továbbra is akarnak utazni, úgyhogy a munkahelyemen sem kell tartanom attól, hogy feleslegessé válok.

– Idén kimaradt ugyan az üdülés – csupán a buszos kollégákkal jöttünk össze néhányszor –, de az elmaradt nyaralást kárpótolta a sok vízparton töltött óra. Az összes szabadidőmet horgászással töltöm, egy évben legalább harminc napon át a kapásjelzőt figyelem. Júniusban szerencsém is volt, kis híján sikerült megdönteni saját rekordomat, egy ötkilós amur akadt ugyanis a horgomra, csak pár dekával volt könnyebb csúcstartó társánál.

– Út közben látom, hogy fejlődésnek indultak a megye városai: ebben Szeged és Szentes jár az élen, Csongrád egy kissé stagnál. Ennek ellenére semmi pénzért nem költöznék máshová, itt mindenem megvan, amire szükségem lehet. Az biztos, hogy egyre strapásabb a meló. Napról napra nehezebb bánni az utasokkal. Ők sietnek és türelmetlenek, nekem viszont akkor is türelmesnek kell lennem, ha már hajnalban jogtalan tüskét kapok tőlük valamilyen vélt sérelem miatt – mondta Bori Ferenc.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árverésre várnak Csongrádon

Elárverezné lelakott és kifosztott Zöldfa utcai bérlakásait a csongrádi önkormányzat, sokak szerint… Tovább olvasom