Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Hogyan telt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is egy városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve? – kérdezzük a megyei városok lakóit december hátralévő napjain.
A támogatás csekély – mondta Kováts Zoltán. Fotó: DV
– Nem volt igazán jó az idei esztendő. Az élet egyes területein bejöttek a számításaim, de a kudarcok sem kerültek el – vont mérleget a 2005-ös évről Kováts Zoltán, aki – bár csongrádi és nem mellékesen szőlőtermelő – egy felgyői kertészetben gyakorolja szakmáját.

– Egyre nagyobb szerelmemmé válik a szőlészet, és talán ennek tudható be, hogy az ezzel kapcsolatos gondok, problémák jobban megviselnek. Pár holdon nevelek bornak valót, de amit ebben az esztendőben meg kellett élnem, azért nem jár köszönet. Előbb a fagy fogta vissza jelentősen az ültetvényemet, azután a sok csapadék, és ami leginkább árulkodik 2005-ről: tizennégyszer kellett permeteznem a szőlőben. Az már meg sem lepett, hogy nem fizetett jól a termés.

– Úgy érzem, jó döntést hoztam idén, amikor a munkahelyváltás mellett határoztam. Korábban Szentesen dolgoztam, most viszont már egy felgyői kísérleti kertészetben foglalkoztatnak, ahol az anyagiak és a körülmények tekintetében is jobb a helyzet.

– Barátnőm már két éve megvan, de úgy érzem, túl fiatal vagyok még a nősüléshez. A családomnál egyébként minden rendben volt, csupán az én szervezetem rakoncátlankodott egy kicsit, de ki lehetett bírni. Azt viszont már nehezen lehet elviselni, hogy hiába szeretnék előrébb jutni a szőlészetben, új ültetvényt telepíteni, a támogatás csekély, mert a kicsiket valamiért nem segítik – mondta Kováts Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januártól emelkednek a csongrádi buszbérletek árai

A csongrádi önkormányzat átadná a Vasút utcai ápolóotthon és a Gondviselés háza fenntartásának… Tovább olvasom