Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Hónapok óta áll egy parkoló felújítása Csongrádon

"A kukák kihúzása nagyon nehézkes, mert át kell emelnem azokat teljes rakományukkal együtt a kihúzott kordon felet."

Csongrád városában több felé zajlanak közterületi felújítási munkálatok. Ezek keretében új burkolatot kap több utca járdája, és újjáépítenek parkolókat is. Az egyik ilyen utcában még április közepén felbontották egy parkoló eredeti burkolatát, hogy újat, szebbet, jobbat építsenek helyette, aztán valahogyan az óta sem fejezték be azt.

Vincze János, a Raisio utca 7-es számú társasház közös képviselője a következőket mondta: - Április 20.-a körül kezdtek hozzá a munkálatokhoz, aminek őszintén örült az egész lakóközösség. Az utca elejétől egészen a mi házunkig már korábban megcsinálták az új burkolatot, amit magunk is megnéztünk, és láttuk, hogy sokkal jobb lesz az eredetinél, hiszen csapadékosabb időkben igencsak sáros volt előttünk minden – mesélte történetüket a közös képviselő.

Regeli torna. A szerző felvételei
Regeli torna. A szerző felvételei

A bontás után nem tudták azonnal folytatni az építkezést a Városellátó Intézmény dolgozói, mert jött egy csapadékos időszak, ami után meg kellett várni, hogy kiszáradjon a munkaterület. Néhány nap után erős felmelegedés következett - ami az óta is tart -, az ominózus terület kiszáradt, de a munka csak nem folytatódott tovább.

– Ez az árok, nemcsak hogy kiszáradt, de még a gaz is szépen kinőtt. Íme, még parlagfüvet is találtam benne – mutatott a beszélgetés közben kihúzott kezében tartott növényre -, ami pedig tudva levő, hogy fokozottan allergén. De nem csak ez a baj, hanem, hogy tiszta akadályfutás bejutnunk a házunkba. A kukák kihúzása pedig szintén nagyon nehézkes, mert olyankor mindig át kell emelnem azokat teljes rakományukkal együtt a kihúzott kordon felett, pedig nem vagyok súlyemelő. Ha pedig mindezt sikerült véghezvinnem, akkor pedig az úttesten kell hagynom azokat, ami szintén nem szerencsés, mert komoly az autóforgalom, még itt az utca végén is. Másik ház elé csak nem vihetem a mi szemetünket, meg amúgy is messze lenne. Már a lakók is fel vannak háborodva velem együtt, hiszen ez az áldatlan állapot már harmadik hónapja tart. Mi is ugyanolyan emberek vagyunk, mint a többi csongrádi, megérdemeljük, hogy méltó módon tudjunk parkolni a házunk előtt, és akadálymentesen tudjunk hazamenni – adott hangot kollektív felháborodásuknak Vincze János.

A parlagfű is szépen nő
A parlagfű is szépen nő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tyúktolvaj őrizetben - hátizsákba rakta a hat kilós szárnyast

A 45 éves férfi június 3-án egy másik csongrádi ház udvaráról 15 tyúkot lopott el, így visszaeső.… Tovább olvasom