Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Hosszú csongrádi séta, kevés információ

Csongrád 4-es választókerületében nincs olyan szabályosan és ingyenesen használható hirdetési felület, ahová kiragaszthatnák plakátjaikat a terület képviselőjelöltjei. Akad ugyan egy hirdetőoszlop, de az a körzet határán áll, ezért az alsóvárosban vagy Heringertelepen élőknek kilométereket kell sétálniuk ahhoz, hogy tájékozódjanak az aspiránsokról.

A csongrádi választóknak kilométereket kell sétálniuk ahhoz, hogy tájékozódjanak a jelöltekről. Fotó: Bíró Dániel
Kilométereket kell gyalogolniuk vagy kerékpározniuk azoknak a Heringertelepen vagy az alsóvárosban élő csongrádi választópolgároknak, akik kíváncsiak arra, kikre szavazhatnak a település 4-es számú választókörzetében. A kerületben hatan versenyeznek a képviselőségért.

A legnagyobb kiterjedésű választókerületben ugyanis nincs olyan hirdetési felület, ahol szabályosan és ingyenesen plakátot helyezhetnének el a jelöltek. Akad ugyan egy hirdetőoszlop, de azt – a jelölőszervezetek egyetértésével – két körzet határán, a Széchenyi út Tisza felőli oldalán helyezték el. A megállapodó felek szerint ugyanis ez az utcasarok elég forgalmas ahhoz, hogy a 4-es választókerület lakói onnan tájékozódjanak.

– Szégyen, hogy a város nem tud megfelelő számú hirdetőfelületet biztosítani az aspiránsoknak akkor, amikor az emberek a saját környezetük jövőjéről dönthetnek – vélekedett Murányi László. Az Összefogás Csongrádért Egyesület jelöltje hozzátette: már kiváltotta a közterület-foglalási engedélyt, a héten pedig maga szerez be olyan hengert, amit a Heringertelepen elhelyezhet, és amire vetélytársai is ráragaszthatják plakátjaikat.

– Az önkormányzatnak nem kötelező hirdetési felületet biztosítania a jelölőszervezeteknek, illetve a jelölteknek, de mi az esélyegyenlőség nevében minden körzetben egy ilyen hengert elhelyeztünk, mégpedig az érintettek egyetértésével – közölte lapunkkal Berkes István. A jegyző emlékeztetett, 2002-ben is csak a Széchenyi úton volt a 4-es körzetnek hengere, akkor mégsem volt belőle gond. Berkes szerint elegendő a tíz kihelyezett henger a városban, de akinek további igényei vannak, a közel háromezer forintos díj megfizetése ellenében kiválthat magának egy hirdetésre alkalmas területet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom és Tadics leplezte le Dudás szobrát

A vajdasági Topolyán született, de Csongrádon él és alkot Dudás Sándor (képünkön), akinek Révész… Tovább olvasom