Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Hozzáfogtak a csongrádi gáthoz

Hozzáfogott a Csongrádot védő partfal felújításához a kivitelező, és a munka a város számára hasznot is hoz. A régi Szeviép-telepet, amelyet az önkormányzat tavaly megvett a felszámolótól, most kibérelte a gáton dolgozó kivitelező. A beruházás kezdésére két éve vártak a helybeliek.
1,5 milliárd forintból újítja fel és erősíti meg a Csongrádot védő partfal 683 méteres szakaszát a Kötiviép B Kft., a Közgép Zrt. és a Hídépítő Special Kft. alkotta Zsurmó Konzorcium. A cégek gépei most bontják a gátnak a folyó felőli oldalán a régi téglaburkolatot, hamarosan kőszórással erősítik meg a medret.

Hozzáfogtak a csongrádi gáthoz - GALÉRIA

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Kőrösi Tibor polgármester saját internetes blogjában is üdvözölte a beruházást. Lapunknak azt mondta, Csongrád számára nem csak árvízvédelmi szempontból jelent sokat ez a munka. – Tavaly a felszámolótól megvette önkormányzatunk a Szeviép helyi betonelemgyárát. Ért ez az üzem régebben 150-200 milliót és többet is, mi 28 millióért jutottunk hozzá. Szerencsés vétel volt, mert a kivitelező most kibérelte tőlünk augusztusig, 15 millió forintért – Tájékoztatott Kőrösi Tibor. – Később itt majd a gátberuházáshoz kacsolódó munka is folyik, ami azt jelenti, olyan ingatlant vettünk, amely egy év alatt csaknem megtermeli saját árát. Emellett tárgyalva a kivitelezővel és helyi vállalkozásokkal, sikerült elérni, hogy a konzorcium más csongrádi céggel is kössön szerződést.

Hozzáfogtak a csongrádi gáthoz - GALÉRIA

A munka az időjárás szempontjából nem a legalkalmasabb időpontban kezdődött, erről azonban a kivitelező tehet a legkevésbé. Tavaly szeptemberre dőlt el, hogy megnyerte a közbeszerzést. Az eljárás két évig húzódott, a kihirdetett eredményt és a kiírást is többször megtámadták, mondván, hogy a kormányközeli Közgépnek kedvez – erről lapunk is beszámolt. Utoljára tavaly ősszel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította az LMP feljelentését, amelyet a párt hivatali visszaélés gyanújával kezdeményezett. A rendőrség megállapította, nincs jele bűncselekménynek. A napokban elkezdődött munkát idén júliusig tervezik befejezni.

Olvasóink írták

 • 12. tények 2013. március 01. 22:33
  „Azért tudta megvenni az Önkormányzat a telepet,mert még Dr.Berkes István jegyző úr kezdeményezésére az akkori Önkormányzat bejegyeztette az elővásárlási jogot a rendezési tervében,úgyhogy ehhez-sem-sok köze a döntésen kivül az új Önkormányzatnak köze nem volt.Másfél milliárdból 15 millió?Jó arány ...”
 • 11. imre57 2013. február 17. 13:32
  „Valószínű a csak ennek a cégnek volt a képen látható korszerű IFA tehergépkocsija.”
 • 10. tirpák 2013. február 17. 09:22
  „titeket elfog vinni a víz”
 • 9. pirosmanci 2013. február 16. 21:49
  „agyhalott!
  Ugyanez a kérdés jutott a minap eszembe, látva a forgolódó munkagépet. Talán meg kellett volna várni a tavaszi ár levonultát.”
 • 8. agyhalott 2013. február 15. 23:20
  „Biztosan a tavaszi árvíz előtt/alatt kell szétszedni a gátat?

  Aztán majd lehet csodálkozni, hogy nahát, mik történnek erre. Majdnem olyan meglepő és váratlan lesz, mint a MÁV-nak télen a hó. Csak ha jobban sikerül, itt elviheti a fél várost a víz. A Kárpátok dugig van hóval, az itteni föld meg belvízzel. A fotókon elég jól látszik, hogy hol áll (az elmúlt hetekben mennyit emelkedett) a vízszint. Az alsó gát elborításához már nem kell túl sok. Akkor majd a vízről (víz alatt?) betonozzák a gátoldalt?”
 • 7. keletaru 2013. február 15. 21:44
  „ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS mellesleg semmi sincs elkerítve !!! Akkor megint meg kell halni valakinek vagy BE esni a Tiszá-ba !! Értünk , miattunk , nekünk , miiiiii ! Üdv Kuci”
 • 6. keletaru 2013. február 15. 21:30
  „CIRKUSZ ! Aki hidat épít családját nyomorba dönti ITT ! Lám dunaújvárosi híd , mi balgák meg nem teszünk semmit ! Hát nem érdekes , aki építi az megy csődbe , házát veszítve ?! Aranynak nincs ily drága kg -ja mint e projekt értünk ? Miattunk , Nekünk ? Aki szól az meg balga iskola végzett !! Üdv Kuci ( Lévai Attila )”
 • 5. magor63 2013. február 15. 17:46
  „1 milliárd fölött csak a Közgép és szatelitjei rúghatnak labdába , hiszen az <moderálva> kell a zseb-
  pénz ha majd végleg visszavonul ettől a szennyes politikától. Mit foglalkoznak ők azzal, hogy a vidék lassan éhen-
  döglik és megfagy a saját házában. Annál jobb, mert javítja a statisztikát a bilderberges főnökei előtt.
  Kedves "narancsvidék" lakói , remélem néhányan már kinyitottátok a szemeteket és nemcsak néztek ,hanem láttok
  is végre. Mint már megszokhattátok újra át lettetek vágva , mint macska a palánkon. Biztos ilyen lovat akartatok?
  Vajon ki fogja a fürdőfejlesztést megvalósítani, ha véletlenül össze tudják tarhálni az önrész összegét?????
  Nem kell sok találékonyság a fentiek tükrében.....”
 • 4. gyöngyszem2 2013. február 15. 11:30
  „Kötiviép B Kft:Szolnoki székhelyű cég,
  Közgép Zrt:Budapesti vállalat,
  Hídépítő Special Kft.:szintén budapesti cég.
  " Tavaly a felszámolótól megvette önkormányzatunk a Szeviép helyi betonelemgyárát."Most ezt bérbe adták augusztusig.
  Tájékoztasson valaki:nincs Csongrádon egy olyan vállalat,vállalkozás,aki kivitelezhette volna az egész projektet akár bérbe vett munkagépekkel?Már csak azért hogy a csongrádi emberek kapjanak munkát,és ne a vidékiek?Vagy a vidéki cégek a csongrádiakat dolgoztatja?”
 • 3. natessek 2013. február 15. 10:55
  „Mi kerül ebben másfél milliárd forintba? Ja, most látom, hogy Simcskáéké lett ez a jól fizető meló is! Bocs, a kérdésem így már nem is aktuális. (A kopasz meg ugrálva tapsol, mert azt hiszi, így nem viszi majd el az "ávó"! :D )”
 • 2. Beroesz 2013. február 15. 10:48
  „Azta, micsoda hajófelvonulás! Máskor évszámra nem látunk ennyi hajót nem csak a Csongrádon, de az egész Tiszán.”
 • 1. Horthyszobor 2013. február 15. 07:57
  „Oszt pistrui jól van???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrádé marad a rendelőintézet

Rendkívüli testületi ülésen döntött arról a város önkormányzata, hogy a rendelőintézetet nem adja állami működtetésbe. Tovább olvasom