Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Idén lejár a csongrádi Tesco Áruházra szóló építési engedély

Csongrád - Idén lejár a csongrádi Tesco Áruházra szóló építési engedély. Az áruházlánc egyelőre nem akarja folytatni a beruházást, de nem is adja el a területet. Ami ott áll, nagyon ronda, viszont a hozzáértők szerint nem veszít az értékéből.
„A Tesco csongrádi áruházának megnyitása jelenleg nem szerepel a vállalat stratégiájában, ugyanakkor a szóban forgó terület jelenleg nincs rajta az értékesíteni kívánt ingatlanok listáján."

Ezt a választ küldte kérdésünkre a Tesco sajtóosztálya. Arról érdeklődtünk, amiről évente egyszer mindig: mi a terve az áruházláncnak a félbemaradt építkezéssel. Ez most azért aktuális, mert idén jár le a területre kiadott építési engedély, amelyet a cég 2008-ban kapott meg a várostól vett területre. Ha nem jön közbe a gazdasági válság, 2010 karácsonyára nyílt volna meg az üzlet. Az építkezés félbemaradt, a fő tartószerkezetek állnak.

Azt, hogy most nem fejeződik be az építés, borítékolni lehetett, hiszen a cég január12-én jelentette be, hogy bezárja 13 magyarországi üzletét, elküldi 500 dolgozóját. A vállalat nemrég érdeklődött a városi önkormányzatnál az építési engedély ügyében – ennyit tud Bedő Tamás, a város polgármestere. A cég szándékait Csongrád nem ismeri.

Az biztos, hogy ha egy építési engedély lejár, akkor csak úgy lehet bármit is hozzátenni a félkész épülethez, ha új engedélyt kérnek. Egy ilyen, több ezer négyzetméter alapterületű, „csarnokszerű" épületkezdemény azonban értékes lehet a gazdájának. Nemcsak áruháznak, raktárnak lehet tovább építeni, hanem akár termelőüzemnek is. Szerencsés Gyula beruházási szakértő mérnök, aki nagyberuházások előkészítésével foglalkozik, lapunknak azt mondta, ha egy ilyen továbbépítés munkahelyek teremtésével jár, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból most kedvező állami és uniós támogatást lehetne hozzá szerezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 család kapott eddig tűzifát Csongrádon

A település a lélekszámánál fogva nem tartozik azok közé, amelyeket a kormány ilyen téren támogat, az önkormányzatnak magának kell megoldania ezt a szociális kérdést. Tovább olvasom