Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Idősek használnák az óvodákat Csongrádon

Csongrád - A képviselő-testület döntése értelmében beadja az önkormányzat a munkahelyteremtő szolgáltatás fejlesztésére vonatkozó pályázatait.
Az idősek nappali ellátását célzó beruházások funkciójukat vesztett önkormányzati épületek átalakításával valósulnának meg. Erre két óvodát találtak alkalmasnak: a bokrosi intézmény egyik épületrészét, valamint Csongrádon a Szegedi utca 15. szám alatti épület egyik részlegét.

– Ez utóbbi terv egyelőre még alakulóban van – mondta Kőrösi Tibor polgármester. – Csongrádon nagyon sokan vannak várólistán, akik szeretnének bekerülni időseket ellátó intézménybe. Az önkormányzat is a férőhelybővítés mellett tette le a voksát, de ha a Szegedi úti ingatlannál megfelelőbbet is találunk, ott valósítjuk meg a fejlesztést – hangsúlyozta a polgármester.

Úgy tudjuk, hogy azt a néhány helyiséget, amelyet jelenleg az Alföld Néptáncegyüttes használ, az esetleges átalakítás nem érinti. Ha a város sikeresen szerepel a pályázatokon, 50 új bentlakásos férőhellyel, 25 új munkahellyel és jelentős mértékű önkormányzati vagyonnövekedéssel számolhatnak.

Olvasóink írták

 • 4. keletaru 2012. január 04. 17:36
  „Tényleg elég az az "egy" polgár mester , az mint látszik próbálna valamit ! Nem családi vállalkozást akar létre hozni , nem magyarázza ki Én igyen írtam a rosz adásvételi szerződést a telekről nehogy máááááá felelőssgre vonjanak , felelősséget meg nem válalok a munkámért mert ingyen csináltam .....jó duma mi? Többi balga meg bent meg is eszi . Hisz nem az Ő pénzük bánta hanem a FALU-é . Ami előtte VÁROS volt . Üdv Kuci”
 • 3. tromi 2012. január 04. 12:56
  „"25 új munkahellyel és jelentős mértékű önkormányzati vagyonnövekedéssel számolhatnak. "
  Nekem a dolog tálalása nem tetszik. Előadjuk azt hogy ez micsoda teremtő munka, pedig szükséges rossz. El kell látnunk az időseket, mert valóban szükség van rá. De ez a nagy létszámú idős társadalom véges. Ugye ők még az a korosztály akik 50 évesen nyugdíjba mehettek. A gondos ápolás következtében még jó pár évig köztünk lehetnek szerencsére. Ez az emberi oldala. De mi lesz ezekkel az intézményekkel 20-25, akár 30 év múlva? Akik akkor kerülnek nyugdíjban valóban ilyen nagy létszámban vannak? Valóban megérik azt a kor ilyen nagy létszámban mint most? Hisz már eleve a korosztály fele akkora! Ezek nem értékteremtő beruházások! Ezek kötelező társadalmi feladataink, amelyek profitot nem termelnek! Ez csak pillanatnyi (egy város életében 50-60 év az egy pillanat) tűzoltás. Ilyen például: Eljött az ősz, lehullottak a levelek, felvettünk minimálbér feléért 2 munkást 3 hónapra, ergo fejlődik a város munkahelyet teremtettünk... (még ügyesebb, ha elbocsájtják a minimálbéren dolgozó munkást, hogy majd felvegyék 38 ezres 4 órás kiközvetítettként... emelem kalapom)”
 • 2. Balotelli 2012. január 03. 17:56
  „"jelentős mértékű önkormányzati vagyonnövekedéssel számolhatnak"-Húzzunk bele........”
 • 1. keletaru 2011. december 31. 20:31
  „Látszik a fejlődés !!! Üdv kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz tűzijáték Csongrádon is

Régi vágya teljesül a csongrádiaknak: tűzijátékkal búcsúztatják az óévet. Tovább olvasom