Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Ifjúsági szállót álmodott Csongrádra

Csongrád - Száz férőhelyes ifjúsági szállót építene Csongrádon a városi fúvószenekar vezetője. A 250 milliós beruházás tervezett helyszíne a bökényi városrész.
Elvi támogatását adta a csongrádi képviselő-testület Kováts Attila ötletéhez: a városi fúvószenekar vezetője családi vállalkozásban egy ifjúsági szállót létesítene a bökényi városrészben, a Sághy Mihály Szakközépiskola mögötti területen. Bár még nem dőlt el, mekkora parcellára ad majd ajánlatot magánszemélyként az ötletgazda, az már bizonyos, hogy száz férőhelyes, előadó- és műhelytermekkel, valamint medencével, később pedig szabadtéri színpaddal ellátott szállót képzeltek a város szélére a befektetni szándékozók.

– Régóta probléma, hogy nem lehet egy busznyi vendéget elszállásolni Csongrádon. A kollégiumok csak szezonális megoldást jelentenek, az Erzsébet Szálló ősztől bezár, pedig színvonalas szolgáltatásra lenne igény – nyilatkozta lapunknak Kováts Attila. Szerinte a városnak nincs akkora vonzereje, hogy végcélja legyen a turistáknak, de ha szervezett csoportokról van szó, akad annyi látványosság és programlehetőség a környéken, hogy megéri néhány éjszakát Csongrádon tölteni.

Kováts Attila szerint ha szervezett csoportokat sokszínű programokkal Csongrádra tudnak csábítani, hét éven belül megtérülhet a szállóépítés 250 milliós költsége. Fotó: Tésik Attila
Kováts Attila szerint ha szervezett csoportokat sokszínű programokkal Csongrádra tudnak csábítani, hét éven belül megtérülhet a szállóépítés 250 milliós költsége. Fotó: Tésik Attila

Kezdetben ismeretségi körére támaszkodna a zenekarvezető, aki tucatnyi európai országban megfordult már a fúvósokkal, és sok helyen baráti kapcsolatot alakított ki különböző művészeti csoportokkal. – A zene és a tánc képviselői járathatnák be a szállót, de nyitottak lennénk egyéb művészeti, iskolai és átutazó csoportok fogadására, továbbá céges tréningek és továbbképzések rendezésére is – tette hozzá.

Kováts Attila számításai szerint hét év alatt megtérülhetne a 200-300 milliós beruházás, amit teljes egészében hitelből valósítanának meg. A kétszintes épületegyüttes tervezése jelenleg folyamatban van.

Apartmanokat éppúgy kialakítanának az épületben, mint többágyas szobákat. Ha a pénzintézetek sem állnak a fejlesztés útjába, ősszel megkezdődhet a kivitelezés, jövő nyáron pedig már fogadhatná az első vendégeket az ifjúsági szálló. A létesítményben 6-7 helybelinek tudnak majd munkát ajánlani.

Olvasóink írták

  • 2. zolika1 2008. július 11. 23:06
    „ki birna ez huzni magának a 250 millábol valamennyit... nem spontán jopofizásbol csinálja ezt!!ennyi erővel mindenkinek van jo ötlete hogy lóvéhoz jusson... csak a saját malmára hajtja a hasznot.....”
  • 1. aggodo 2008. július 09. 18:43
    „Érdekes egy vállakozószellem, magán iskolájával kapcsolatos bérletidijait nyögvenyelősen fizeti a bérbeadóknak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közelednek a XVIII. Körös-Toroki Napok

Csongrád - Közelednek a csongrádi Körös-Toroki Napok. Az idei fesztivál sokszínűbbnek igérkezik az… Tovább olvasom