Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Ingyen kapják a bárányhimlő elleni oltást a gyerekek

Arról tárgyaltak: hogyan tudna a város természetben, azaz megtermelt javakban mezőgazdasági segélyt nyújtani a rászorulóknak.
– Fontoljuk meg, hogy a közmunkaprogramban tudnánk-e állatot tartani. Akár száz sertés nevelésében is gondolkodhatunk – javasolta a csongrádi testületi ülésen a független Somogyi Árpád. Arról tárgyaltak: hogyan tudna a város természetben, azaz megtermelt javakban mezőgazdasági segélyt nyújtani a rászorulóknak. Ritka pillanat fültanúi lehettek a jelenlévők: azonos véleményen volt a független Nagypál Sándor és a jobbikos Laczkó Zsolt. Abban legalábbis, hogy szerintük az önkormányzat eddig sem termelt sikeresen zöldséget a közmunkaprogramban, nem kellene erőltetni ezt a vonalat.

– Nem sikerül, nem értünk hozzá – szögezte le Nagypál. – Megbukott az önkormányzati zöldségtermesztés – fogalmazott Laczkó. Murányi László (Összefogás Csongrádért) is hasonlóra hívta fel a figyelmet. Szerinte a segélyezés sokszor visszafelé sül el, nem mindig becsülik azt meg a megajándékozottak. Ezzel szemben Gyovai Gáspár (Fidesz) kiállt amellett, hogy ha kisebb településeken jól működik a program, Csongrádon is lehetne hatékonyabban csinálni.

A városatyák többek között arról is döntöttek: bevezetik a kisgyerekek ingyenes bárányhimlő elleni oltását, egyfős háztartások támogatást kaphatnak a 60 literes kuka megvásárlásához, és úgy módosítják a helyi építési szabályzatot, hogy a Baltás nevű részen mindenhol megközelíthető legyen a vízpart.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akváriumot kaptak a csengelei iskolások

Akváriumot kaptak a csengelei iskolások
A főbejárat mellett díszeleg az az akvárium, amelyet a Csengelei Általános Iskola kapott az Iskola a természetben című programban végzett munkájáért. Tovább olvasom