Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Ingyenebéd Csongrádon

Csongrád - A gyermekjóléti szolgálat felmérése szerint a nyári szünidőben 228 gyermek számára igényeltek a szülők ingyenes étkezést.
A városvezetés úgy döntött, hogy idén is biztosítja a rászorulóknak ezt a lehetőséget. A gyerekek a térítésmentes ebédet a Körös-toroki napközis táborban, a gyermekjóléti szolgálat táborában, vagy a Síp utcai iskola ebédlőjében fogyasztják el.

Olvasóink írták

 • 5. keletaru 2011. június 17. 21:30
  „Öszintenő:-( Nálunk nem !! Viszont vannak olyan közösségek ahol a családipótlék s egyéb segélyek a fő bevételi források , munkában nem gondolkoznak ez igaz .A társadalomtól minden segítséget elvárnak , óviba viszik a gyereket már arra is kapnak támogatást, hát mégha iskolába.... De eme rendeleteket nem a MUNKÁS osztály része meghozni s a kényszer vállalkozó-é . Viszont mikor egyes helyeken a törvény által leírt normák után megvonják e támogatásokat , s megtámadják az iskola vezetőt na ott mi a helyzet ? Érdekes ott nincs széles társadalmi összefogás, országos média , emberjogi szervezetek ?! Szőnyeg alá van seperve ........lehet ezt csak én képzelem megsem történt Cs.ny..n . S most már nem lehet ételhordóban elvinni az ebéded , "ÍGY" biztos jól lakik a gyermek hisz helyszinen van a fogyasztás, nem az utcán ételosztás! Üdv Kuci”
 • 4. Öszintenő 2011. június 17. 15:28
  „Keletaru!Aki már eleve tudja, hogy nincs munka a környékben, s soha nem dolgozott, az minek vállal 3-4 gyereket!?
  Ha tudom, hogy kilátástalan a helyzetem nem vállalok a nagy semmire, mert önzőség és a gyerek issza meg a levét!
  Ja, s az meg fizethet a minimál bérből, aki dolgozik, hogy legyen ingyen ebéd.....”
 • 3. keletaru 2011. június 17. 12:49
  „Öszintenő :-( Ja tényleg a szülő a felelős nincs Csongrádon meló .....Ha itt tartunk szerintem meg az ÉRTELMISÉGI vezetőink a felelősek mert ide juttaták az országot , hogy az emberek segélyből élnek . Ha 20 éve nem privatizálunk közép-Európai cégeket bagoért a VEZETŐINK tökössek lettek volna . Tudatában lettek volna felelőségüknek akkor ott állnánk mint a Lengyelek . De így megint reszelővel kell kalapácsot csinálni , a gépeket eladták a konkurenciának. Szerintem nem dicsőség ez senkinek , azoknál a családoknál megszerintem "áldás" ahol munkában van mind két szülő ÉHBÉRÉRT ..Üdv Kuci”
 • 2. Öszintenő 2011. június 17. 08:30
  „Amikor zaklatják az embert, hogy miért nem szülsz már,miért miért, kellene gyerek!
  Hát ezért!Mert tudja az ember,hogy saját magát sem tudja eltartani, s nem ácsingózhat örökké ingyen ebédrért,segélyért!!!Természetesen nem a gyerek hibája, hogy éhezik.S egy gyermeket sem szabad éheztetni, nem a gyerekeke ellen szólok.Hanem a felelőtlen szülők ellen....”
 • 1. niemand 2011. június 16. 16:27
  „S mit tesznek az ingyen ebédért? Megtanítják gyerekeket is, hogy kell hasznot húzni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sajátos helyzetben a bokrosi iskola

Miért nem inkább a bokrosi iskolát szüntetik meg? Ilyen vélemény is felvetődött a Széchenyi sorsát tárgyaló csongrádi testületi ülésen. Tovább olvasom