Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Internetforradalom zajlik Csongrádon

Jelentősen javultak az internet-hozzáférés lehetőségei az elmúlt fél évben Csongrádon és környékén. Ma már több szolgáltató versenyez a leendő ügyfelekért, akik közül sokan a könyvtár tanfolyamain sajátítják el a böngészés fortélyait. Az internetkávézó is egyre népszerűbb hely a fiatalok körében.
A korábbi időszakhoz képest idén jelentősen javultak az internet-hozzáférés lehetőségei Csongrádon és a kistérségben. Míg pár évvel ezelőtt csak mikrohullámú elérhetőséget biztosító szolgáltatást vehettek igénybe a Tisza-parti városban élők, december óta új szereplő jelent meg a piacon. Hozzáértők állítják: a verseny még tovább fokozódhatna, ha a vonalastelefon-hálózat kiépítettsége a település egészén lehetővé tenné az ADSL-hozzáférést, a technikai feltételek hiánya azonban korlátozza mindezt. A szükséges fejlesztések megvalósításáról szerettük volna megkérdezni az Invitel illetékeseit, de többszöri megkeresésünkre sem érkezett válasz.

– Mintegy ötszáz előfizetőnk van a városban és környékbeli kistelepüléseken, és ez a szám a nyári pangás ellenére is havonta 15-20-szal növekszik – nyilatkozta viszont lapunknak Berényi Péter, a mikrohullámú szolgáltatásban érdekelt Tanet Kft. képviselője. Úgy érzi, a megélénkült verseny egyre jobb színvonal elérésére és jelentős kedvezmények bevezetésére ösztönzi a piac szereplőit.

– 2004 decemberében indítottuk el kábelnet-szolgáltatásunkat, és örömmel mondhatom, az év eleje óta megháromszorozódott előfizetőink száma – mondta Ábrahám Gergely, a Fibernet Rt. illetékese.

A Csemegi Károly Könyvtárban is érzékelik az internet utáni érdeklődés növekedését. Mint az intézmény vezetőjétől megtudtuk, évente 6-8 tanfolyamot indítanak, és így is előfordul, hogy a nagy számú jelentkezés miatt új foglalkozások szervezésére van szükség. A jelentkezők korát tekintve túlnyomórészt a 30 és 70 év közöttiek kezdenek bele számítógépes ismereteik bővítésébe.

– A vendégek fele fiatal, a többiek főképp középkorúak, de akad idősebb netezőnk is – nyilatkozta lapunknak Bleier Béla, aki május elején nyitotta meg Csongrád első internetkávézóját. Az üzletbe betérők ötven százaléka netes böngészésre és levelezésre használja a számítógépet, a másik ötven százalék viszont játszani jön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyszerre távoznak a csongrádi papok

Elbúcsúzott a csongrádiaktól és a fel-
győiektől Zsótér Antal kanonok, akit saját kérésére a… Tovább olvasom