Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Irigyelt érettségizők Csongrádon

Négy diák is mentesült az érettségi alól valamelyik tárgyból a Batsányi János Gimnázium 11. F osztályában – köszönhetően az országos középiskolai tanulmányi versenyen elért eredményeiknek.
Juhász Andrea Erika, Ménesi Sarolt, Berkes Lilla és Pusztai Dorina – Fábiánné dr. Szenczi Ibolya tanítványai – a magyar nyelvi országos középiskolai tanulmányi versenyen nyújtott teljesítményükkel szerezték meg az érettségimentességet magyar nyelv- és irodalomból. Juhász Andrea Erika és Berkes Lilla az elmúlt tanévben tizedikesként indult a versenyen, s az első tizenöt helyezett között végzett, ami százszázalékos, emelt szintű érettségi vizsgaeredménynek számít. Ebben a tanévben – ugyanabból az osztályból – Pusztai Dorina és Ménesi Sarolt jutott magyar nyelvből az OKTV-döntőbe, ez százszázalékos középszintű érettségi vizsgaeredménynek számít.

Ez az eredmény azért is figyelemre méltó, mert ebben a tanévben utoljára ad az OKTV érettségi vizsgamentességet. A következő tanévtől – az új felvételi rendszernek megfelelően – csak többletpontok járnak az ilyen eredményekért.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliustól indulnának a filmvetítések Csongrádon

Júliustól újra pereghetnek a filmek a fél éve zárva tartó csongrádi moziban. A filmszínház… Tovább olvasom