Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Iskolába készül a nyílt gerinccel született kisfiú

Csongrád - Szeptembertől a Széchenyi-iskola elsőse lesz a csongrádi Blázsik Patrik, aki nyílt gerinccel született, s 7 csigolyája hiányzik. A kisfiúnál mostanában háttérbe került a zongorázás, s előtérbe a lovak szeretete.
Alig várja, hogy végre iskolába mehessen a csongrádi Blázsik Patrik – már be is iratkozott a Széchenyibe. A nyílt gerinccel született kisfiúnak 7 csigolyája hiányzik, csak édesanyja segítségével, illetve kerekes székkel tud közlekedni.

Patrik cowboyfelszerelésben. Fotó: DM/DV
Patrik cowboyfelszerelésben.
Fotó: DM/DV

– Kicsit elkéstünk, mert a nagy hó miatt nem tudtunk közlekedni, de áthidaltuk a nehézséget, s Patrik már biztos, hogy szeptembertől a Széchenyi István iskola elsőse lesz – mondta a kisfiú édesanyja, Blázsik Ildikó.

Lóra ül

Patrik tavaly még szenvedélyesen zongorázott, illetve érdekelték a lovak, mára a zenélés teljesen a háttérbe szorult, a pacik viszont előtérbe kerültek. – Szenvedélyesen szereti a lovakat, nemcsak a játékokat, hanem az igaziakat is. Ha olyan helyen járunk, ahol mód van rá, lóra is ültetjük – mondta édesanyja. Aki még hozzátette: szigorúan betartják a gyógytornász és a gyógypedagógus utasításait.

– Részt vettünk az iskolai bemutató órán, s ez annyira megtetszett neki, hogy napokon át csak erről tudott beszélni. Megtapasztalta, milyen jó az iskolai légkör, s milyen szeretetre méltó a leendő tanítónője, s megtudta, rá mindig figyelnie kell. Ráadásul a gyerekek is aranyosan, és jól fogadták, mintha mindig ismerték volna – sorolta Patrik édesanyja.

Azért is választották ezt az iskolát, mert ez van a házukhoz a legközelebb, illetve elölről és hátulról is könnyen be tudnak jutni a lépcső melletti rámpán. Lift sajnos nincs az épületben.

– Többen segítenek bennünket, így még a fenyőfánk is ajándék volt. Mi eddig fokozott ápolási díjat kaptunk, ám nemrégiben értesítettek arról, hogy már csak ápolási díjra vagyunk jogosultak, ami azt jelenti, hogy havonta 5130 forinttal kevesebből, azaz havi 76 ezer forintból kell majd kijönnünk. Ez pedig így is elég nehéz: fele a téli hónapokban a rezsire megy el – tette hozzá Ildikó.

Olvasóink írták

 • 5. daffy 2012. március 04. 22:19
  „Csak ne háborgassák a kis srácot a többi leendő társai,mert egy kicsit távoli városban lévő iskolában volt munkatársam hiperaktív unokáját egy""" "osztálytársa"""",úgy tarkón vágta minden ok nélkül,hogy majdnem elájult.A tanárok meg nem csinálnak semmit.És ott ez megy minden nap.”
 • 4. tromi 2012. március 03. 10:06
  „2. mortal .
  Valóban sok szeretettel fogadják a sérült, vagy problémás gyerekeket, és nem csak azokat akik ekkora média felhajtást és hírnevet kapnak, hanem azok is segítségre találnak itt, akiket más nem segít! Ma már ez sajnos nagy szó! Remélem a többiek is megkapják továbbra is azt a figyelmet!”
 • 3. Okostojás 2012. március 02. 21:35
  „Énis csak ajánlani tudom, mert akkor amikor oda jártam ,akkor is egy nagyon jó iskola volt, és most is! Gyerekem is ide jár.”
 • 2. mortál 2012. március 02. 20:33
  „:)
  Sok szeretettel fogadnak mindenkit ebben a suliban küzdjön bármilyen problémával.
  Saját magam és gyermekemen keresztül tapasztalom nap mint nap a tanári kar odadását és szeretetét.
  Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a sulit!
  Patriknak üzenem sok gyerek szereti a suliban a lovakat.Biztos sok új barátod lesz!
  :)”
 • 1. Queenmargareth 2012. március 01. 15:21
  „:)Sok sikert, egyszerűen felfoghatatlan, hogy mekkora erő van beteg gyermekekben.
  Én is ismerek egy nagyon beteg kisfiút és a példaképem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Babajátszócsoport Csongrádon

Babajátszócsoport indul Csongrádon, a Templom utcai Mesevár bölcsődében csütörtöktől. Tovább olvasom