Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Januártól emelkednek a csongrádi buszbérletek árai

A csongrádi önkormányzat átadná a Vasút utcai ápolóotthon és a Gondviselés háza fenntartásának feladatát a kistérségi társulásnak – hangzott el a képviselő-testület tegnapi ülésén.
A Szociális Ellátások Intézményének átalakításáról szóló előterjesztés megtárgyalásakor a szocialista Kaczibáné Molnár Katalin és az ellenzéki Murányi László is azt szerette volna, hogy a további egyeztetések lefolytatásáig vegye le napirendjéről az intézményi szerkezetátalakítás kérdését a csongárdi képviselő-testület. A változtatás hívei szerint, a Vasút utcai ápolóotthonra és Gondviselés házára több állami normatíva állna rendelkezésre, ha az önkormányzat helyett a kistérségi társulás lenne a működtetőjük. Férőhelybővítésre is csak akkor kaphatnak támogatást, ha az több települést szolgál. A testület végül megszavazta a városvezetők kezdeményezését, de a részletekről januárban határoznak majd.

A Tisza Volánnal abban állapodtak meg, hogy átlagosan 5,6 százalékkal emelkednek elsejétől a helyi buszbérletek árai, a képviselők ellenvetés nélkül fogadták el a javaslatot.

A város pénzügyi mérlegének megvitatásakor jobboldali képviselők nehezményezték, hogy a dagadó hiány érzékenyen érinti egyes feladatok ellátását: a helyi televízió több hónapos késéssel jutott hozzá támogatásához. Kis Péter emlékeztetett, bár akadnak a város fizetőképességét érintő gondok, a büdzsé a tervezettnek megfelelően alakul. Ternai László visszautasította, hogy az intézményvezetők is felelősek lehetnek a helyzetért. Bedő Tamás a beszámoló elfogadása előtt elismerte: „feszített pénzügyi helyzet van", de a működőképesség nincs veszélyben Csongrádon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semjén, Turi-Kovács, szociális biztonság

A formálódó polgári szövetség kovásza szeretne lenni a Kereszténydemokrata Néppárt, amelynek elnöke,… Tovább olvasom