Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Játszótér lesz az óvoda mellett

Csanytelek - A híreszteléssekkel ellentétben nem érkeznek családok az önkormányzati tulajdonú ingatlanokba Csanyteleken. Ezeket lebontják, helyükön játszótér és szennyvízátemelő lesz.
Vásárlással, hagyatéki hitelezői igény érvényesítésével, illetve az adott ingatlan tulajdonosa által az önkormányzat javára történő ingyenes felajánlással gyarapította ingatlanállományát az utóbbi 8–9 évben a csanyteleki önkormányzat. A rossz állapotban lévő házakat – az építési hatóság határozata alapján – lebontották. Erre a sorsra jut a nemrégiben önkormányzati tulajdonban került óvoda melletti épület is. A meglévő ingatlanok kapcsán az a híresztelés kapott lábra, hogy azokba vidékről érkező családokat telepítenének be, akiket pályázat útján választanak ki.

Forgó Henrik csanyteleki polgármestere szerint légből kapott a
híresztelés.

– Az önkormányzat nyilvános, mintegy 340 millió forintos idei költségvetésében nem szerepel ingatlanvásárlásra elkülönített összeg. Nem létezik lélekszámnövelő pályázat sem, ráadásul az önkormányzat birtokába került ingatlan közül ötöt, az Ady Endre, Damjanich, Bercsényi és Béla utcai, valamint a községháza melletti rossz, életveszélyes állapotú házakat már lebontottuk. Most állunk neki az óvoda melletti háznak, amelynek felét megvásároltuk, másik felén pedig hagyatéki hitelezői igényt érvényesítünk. Itt lesz majd a község játszótere. Az Árpád úti ingatlant, amelyet agráripari park céljából vásároltuk, szintén lebontottuk.

Vagyis nem is lehetne hová beköltöztetni az embereket – mondta a polgármester. Hozzátette: az önkormányzat ezeken az ingatlanokon kívánja – szükség esetén – elhelyezni azokat az átemelőket, amelyek a tervezett szennyvízcsatorna-hálózat működtetéséhez kellenek.

Olvasóink írták

  • 1. maug 2011. július 13. 14:01
    „miért nem akarják, hogy családok települjenek be? Minden normális település azon fáradozik, hogy a fiatalok oda költözzenek. Most olvastam egy hírt, hogy Vásárhelyen működi ez a pályázatos megoldás. Csanyteleken meg lebontják a házakat, és nem építenek helyette semmit. Jó hogy be nem vetik sóval. Így nem lesz hosszú életű a falu.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendelettel vetnének véget az éjszakai randalírozásnak

Korlátozta az önkormányzat a kerthelyiséggel rendelkező vendéglők nyitva tartását a városlakók nyugalmának védelme érdekében. Tovább olvasom