Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Jó időt és ezreket várnak a Körös-toroki napokra

A megasztáros Torres Dani koncertjével kezdődött meg tegnap a Körös-toroki napok rendezvénysorozata Csongrádon. A nagy érdeklődést jelzi, hogy a part menti hotel már csütörtökön telt házat jelentet, a kempingben pedig mára várják a nagy rohamot.
Ez még nem igazi sokadalom, de most is az ország minden részéből jöttek a csongrádi rendezvényre a fiatalok. Fotó: Tésik Attila
A megasztáros Torres Dani koncertjével kezdődött meg tegnap a Körös-toroki napok rendezvénysorozata Csongrádon. A nagy érdeklődést jelzi, hogy a part menti hotel már csütörtökön telt házat jelentet, a kempingben pedig mára várják a nagy rohamot. Jó néhányan – a tavalyi tapasztalatból kiindulva – gumicsizmát is hoztak magukkal. A szervezők egyetlen bánata, hogy a színpadot a homokpad helyett a gát mellé kellett telepíteni.

Sokadalomnak még nem lehet nevezni a vendégsereget, de azért jó néhányan már tegnap délután tábort vertek a Körös-torokban. Az üdülőterület felé bóklászó hátizsákosok hirtelen megszaporodása arra enged következtetni, hogy hét végén megint dugig lesz Csongrád és annak méltán híres szabad strandja. Az autóközlekedést idén tovább bonyolították: a feljárónál ugyanis csak azoknak érdemes behajtani, akiknek a körforgalomtól balra van nyaralójuk, a többieket a tavaly megépült hátsó szervizúton engedik be az üdülőterületre, és ott is lehet kihajtani, a forgalmat pedig rendőrök irányítják.

Talán a hűvös szél volt az oka, hogy a feltárcsázott homokfövenyre alig merészkedtek le páran. Néhány vidám legény akadt, akik bukfencet hányva közlekedtek a meredek partélen. – Túl gyorsak – mondta Molnár Attila, aki barátjával Orosházáról utazott Csongrádra. A fiatalember vacsoráját autója csomagtartójánál majszolgatva elárulta, egész héten szabadságon voltak, csak hogy rá tudjanak készülni a négynapos megmérettetésre. – Ez derbi a javából – tette hozzá. Azt is elmesélte: a Körös-torokba szállingózó korabeliek némelyike gumicsizmát is hozott magával.

Az esti koncerten már sokan voltak. Fotó: Tésik Attila
Való igaz, az üdülőterület egyes részein dagasztani lehet a sarat. Épp a napokban lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt döntettek úgy a szervezők, hogy a homokpad helyett az elmúlt évek helyszínén, a gát szomszédságában állítják föl a színpadot, amit tegnap Torres Dani avatott fel. Kocsis Imréné, a rendező Idegenforgalmi Kft ügyvezetője lapunknak úgy nyilatkozott: remélik, hogy nem ismétlődik meg a tavalyi özönvíz, mikor is milliókat kellett invesztálni a rendezvénybe, hogy egyáltalán megtarthassák koncerteket.

A szállásadók nem panaszkodhatnak: a part menti hotelben már tegnap sem volt üres szoba. A kempingben azt mondták, még csak félig foglalták le kapacitásaikat, de máris őrületes a buli a kerítésen belül. Arra számítanak, hogy a hangulattal arányosan a vendégforgalom is fokozódni fog, ma délutánra várják ugyanis a nagy rohamot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss István: a csongrádi sporttelep

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és nem… Tovább olvasom