Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Jól sikerült hétvége a Körös-torokban

Napsütéssel, meglepetés Junkies-koncerttel, tűzzsonglőrökkel és tűzijátékkal zárult a tizenhatodik Körös-toroki napok, ahová ismét több tízezer ember látogatott ki hét végén.
Padok a parton. A nagy eső nyomai eltűntek az utolsó napra, s csak a jókedv maradt. Fotó: Tésik Attila
– Minden jó, ha a vége jó – summázhatták a csongrádi happening résztvevői a mulatság zárónapján, hiszen szombaton és vasárnap is megfelelő időjárási körülmények mellett tombolhatták ki magukat az üdülőterületen. Az első két nap dagonyázása után még szükség volt némi beavatkozásra a színpad környékén, de később kiszáradtak a pocsolyák, gondtalanul szórakozhatott a nagyérdemű. Például a Junkies meglepetéskoncertjén, ami ugyan nem szerepelt az előzetes programban, mégis – a szervezők szerint – olyan népvándorlást indított el, hogy szombat este szinte bedugult a Körös-torok. Fél órákba tellett, mire egy ember áthámozta magát a partél hosszán elnyúló több tíz- ezres tömegen.

– Jó ez így, legalább közelebb kerülünk egymáshoz – méltatta a vendégszaporulatot Köteles Zoltán, akit Szarvasról hoztak el barátai a torokba. Lapunknak azt mondta, pusztán néhány Celsius híja volt annak, hogy felhőtlenül tudjon örülni a nők sokadalmában, ruhái ugyanis annyira eláztak csütörtök éjjel, hogy kénytelen forró leheletet biztosító ajkakat keresni, különben a betegség dönti ágynak...

A nap kisütött, lehetett játszani, birkózni a felszáradt homokban. Fotó: Tésik Attila
A viszonylag száraz homokpartot leginkább labdarúgók és frizbizők vették birtokba, de még a játékba bekapcsolódó csinos lányok megmozdulásai sem tudták felülmúlni a tűzzsonglőrök produkcióját, akik szombaton és vasárnap is levették lábukról a közönséget. A zárónapon fellépett a Kispál és a Borz, illetve a Fiesta zenekar is, a viszontagságos rendezvény igazi fénypontja azonban a vasárnapi tűzijáték volt, amire szintén több tízezer ember volt kíváncsi.

Pusztán egy sérült a partél padjai közül a Körös-toroki napok alatt: vandálok tették tönkre még az első estén. Az ottani állapotokat némelyek kritikával illették. Fekete Zoltán büfétulajdonos elmondta, a vádaskodás helyett több haszna származna abból mindenkinek, ha a kitelepített padokat rendbe is tartaná tulajdonosuk. Szigeti Szabolcs hoteltulajdonos cáfolta, hogy nem tartanák tisztán a padokat és azok környékét. Szerinte a vélt sérelmeken felül kellene emelkedni, és csak a vendégek igényeit lenne szabad szem előtt tartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

St. Martin, a szaxofon hercege

Külföldön is legalább annyira ismerik és elismerik a szaxofon virtuózát, St. Martint, mint itthon,… Tovább olvasom