Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Jövőre befejeződik a csongrádi gátfelújítás

Csongrád - 2011 végére teljessé válik Csongrád árvízvédelmi rendszere – jelentették be tegnap Csongrádon, a vízügyi igazgatóság sajtótájékoztatóján.
Az 1 milliárd 545 millió forintos beruházás 100 százalékban uniós támogatásból valósul meg. Frank Szabolcs projektmenedzser elmondta: a közel 2 kilométer hosszan elvégzett gátrekonstrukció befejező szakaszaként a József Attila utca és a fahíd között olyan új betonburkolatot kap a töltés, amely még akkor is bírja a nyomást, ha a gát esetleg kiüregesedne. E

Már csak 683 méter hosszan kell felújítani a csongrádi gátat. Fotó: Bíró Dániel
Már csak 683 méter hosszan kell felújítani a csongrádi gátat.
Fotó: Bíró Dániel

mellett 2 kilométer hosszan kőszórással erősítik meg a medret, amely a város alatt 12–20 méter mélységű, illetve a Körös-torok feletti részen is javítják a part állékonyságát a leszakadások megelőzése érdekében. A kivitelezés legkorábban augusztus végén kezdődhet meg, a projekt befejezése pedig 2012 januárjára várható.

Olvasóink írták

 • 9. hank 2010. május 28. 00:03
  „Balotelli: egyetértek Veled és engem a fények is zavarnak egy picit. AZonban a jó oldala az egésznek, hogy ez egy árvízvédelmi magasítás is egyben (mondjuk nem tudom, hogy mekkora nyomást fog kibírni ha tényleg olyan magasra szökik egyszer a víz...)

  Egyébként a Fahídtól a Vashídig az egész szakasz kerékpárútnak indult. Jelenleg a Fahíd és a körös-toroki üdülőterület között eltünt a kerékpárút tábla és a gyalogosok vették uralmuk alá a Tiszagátat.

  Legalább a többi megmaradt.”
 • 8. pillecukor 2010. május 26. 14:41
  „7. hozzászólás triniti 2010.05.23. 06:33 >>> pfff...”
 • 7. triniti 2010. május 23. 06:33
  „Változott a helyzet!
  Most már a játszótéren zabálják a szúnyogok a gyerekeinket fényes nappal!!!”
 • 6. keletaru 2010. május 22. 11:05
  „S ha az csinálná aki megnyeri a beruházást lehet többre is elég lenne !!!! De a legszebb ezeket a beruházásokat úgy adják el bentről nekünk mintha ez "ingyen" lenne ! Meg csak értünk ! Hát ettől biztos több munkahely lesz ! Ahogy írták már előttem ezek a beruházások mind 25 évvel elmaradtak !
  És tényleg a " dísz " - fallal nem olyan ! Üdv Kuci”
 • 5. Balotelli 2010. május 22. 09:41
  „Nem tudom a csongrádi gát tervezője, végigsétált illetve kerékpározott-e már az eddig elkészült és a felújításra váró szakaszon ? És a séta közben milyen érzések,hatások érték az új illetve a régi részt összehasonlítva. Mert ha nem volt érzékelhető számára semmi külömbség a két szakasz között,akkor ez sajnálatos és kár volt neki ezt a szakmát(tervező) választani.
  Szerintem a felújított részen végigfutó fal megölte az össz hangulatát egy Tiszaparton való sétának, kerekezésnek. Megmondom őszintén valami rossz érzés tölt el engem amikor a fal mellet kerekezek.De lehet ez csak nálam egy tiszaparti embernél vált ki ilyen érzést.Óriási baklövés ez a "dísz"fal főleg úgy hogy eleve védelmi funkciója nincs,viszont a kiadásokat tetemesen növeli.”
 • 4. Balotelli 2010. május 22. 07:02
  „Testületi ülést a szúnyogosba!”
 • 3. triniti 2010. május 22. 06:55
  „Bezzeg az öregszőlőkben, a köröstorokban megesznek a szúnyogok. Ők tudnak repülni,minek nekik gáton járda? Ja hogy mi is menjünk oda, hogy felzabáltassanak velük...”
 • 2. timoboll2 2010. május 21. 23:55
  „Kedves Hank!

  Tudja, hogy azért kell ott megerősíteni, mert quasi ott látszik, azzal lehet majd kampányolni. Szem előtt lesz, mint a szökőkút.

  Csúnya idők jönnek.”
 • 1. hank 2010. május 21. 21:42
  „"József Attila utca és a fahíd között olyan új betonburkolatot kap a töltés, amely még akkor is bírja a nyomást, ha a gát esetleg kiüregesedne."

  Ez szuper ötlet, mert gyakorlatilag Csongrádtól Szentesig rengeteg helyen igencsak balesetveszélyesen meg van repedve a gát.

  Hank”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utólag módosítják a csongrádi terveket

Ott is épült járda a csongrádi óvárosban, ahol még ember nem járt, éppen ezért utólag módosítják a városrekonstrukciós terveket. Tovább olvasom