Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Jövőre építik az Egészségvárost

Jövő tavasszal kezdik el építeni Csongrádon az Egészségváros nevű rehabilitációs központot, amely a gyerekek gyógyulását segíti – hangzott el a csongrádi képviselő-testület tegnapi ülésén. A helyi biokultúra egyesület génmódosított növényektől mentes övezetté nyilvánította a várost és környékét.
Az elmúlt négy év önkormányzati munkájáról megállapították a tegnapi képviselő-testületi ülésen, hogy „alapvetően jó" volt. A tervezők bemutatták az Egészségváros látványtervét, s a felesége révén Csongrádhoz kötődő Juhász Ferenc professzor is érvelt a gyermekeknek szánt rehabilitációs központ megépítése mellett, mondván, a magyar egészségügy keveset költ megelőzésre, de megoldatlan feladat a beteg gyerekek rehabilitációja is.

Csongrádon olyan intézet létesülhet, ahol a gyerekek gyógyulás közben tanulhatnak, a szállodában helyet kaphatnak a szüleik is. A komplexumhoz tartozik majd egy idősotthon is. Miután elkészül, 3-400 embernek ad munkát az Egészségváros. Az építkezés – mint a Körös-torok Projektház Kft. ügyvezetője, Hideg Edit elmondta – reményeik szerint jövő év tavaszán kezdődik, és ha minden jól megy, két év alatt három ütemben be is fejeződik. Bedő Tamás polgármester ehhez hozzátette: nem lesz könnyű a finanszírozás, uniós forrásokra is számítanak.

Ismét szóba került a mozi: a bérlő kérte, újítsa fel az önkormányzat a fűtést. A képviselők többsége ezt a kérést méltányolta, ugyanakkor szóvá tették, hogy a bérlő nem jött el az ülésre.

A Csongrád és Térsége Biokultúra Egyesület a helyi természetvédők kérésére génmódosított növényektől és élelmiszerektől mentes övezetté nyilvánította Csongrádot. Gyovai Gáspár polgármester-helyettes kérdésekre válaszolva azt mondta, ez természetesen egy szándéknyilatkozat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amerikába készül a csongrádi hallgató

Egy éven át a Virgina Military Institute hallgatója lesz a csongrádi Sebő László. A Batsányi… Tovább olvasom