Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Kameráért, majálisért dolgozik a csongrádi diákpolgármester

Csongrád - Szoros versenyben nyerte el nemrégiben a diákpolgármester kitüntető címet a Batsányi-gimnázium diákja, Halász Dániel. Tavaly kapcsolódott be a város ifjúsági közéletébe, de egy év alatt bebizonyította: érdemes társai bizalmára.
– A középiskolák diákönkormányzatai 2-2 főt delegálnak a városi grémiumba: az ő voksaik alapján nyertem el ezt a tisztet. Szoros volt a küzdelem, két szavazattal kaptam többet, mint Zatkó Szilveszter, a korábbi diákpolgármester – avatott be a részletekbe. A feladata az lesz, hogy kézben tartsa a városi diákság ügyeit. Az első teendők már ezekben a napokban ellátják szervezési munkával, hiszen a közeledő majális programjainak gördülékenyebbé tételéből a fiatalok is kiveszik a részüket. Dániel nemrégiben a város első emberével, Kőrösi Tiborral találkozott. A diákönkormányzat jótékonysági programjáról, a buszmegállónál lévő játszótér állapotáról is beszéltek.

Halász Dánielt választották a diákok polgármesterükké. A szerző felvétele
Halász Dánielt választották a diákok polgármesterükké. A szerző felvétele


– Térfigyelő kamerákat szeretnék oda felszereltetni, hogy ne tegyék tönkre a vandálok – indokolta a kérést. Az elnyert tisztséget örömmel fogadta, és azt is elmondta, hogy úgy érzi: a való életre is felkészíti. Munkáját alpolgármesterként Sarusi-Kis Judit, az Ének-Zenei Általános Iskola diákja segíti. Halász Dániel jövőre végez, az orvosi vagy a gyógyszerészi pálya érdekli. Találkozásunkkor a felsőfokú angol nyelvvizsgára tanult.

Olvasóink írták

  • 1. fóbia 2012. április 25. 09:09
    „Sok sikert a munkádhoz!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friss homokból építhetik a gyerekek a homokvárat

Csongrád összes játszóterének homokozójában kicserélik a homokot, a kikerülő régit pedig s csőfektetéshez használják fel. Tovább olvasom