Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Katonaiból rendőrlakás

Csongrád - Két jelenleg is üres, a város tulajdonában álló önkormányzati lakásnál is bérlőkijelölési joggal élhetett eddig a Honvédelmi Minisztérium.
Annak ellenére, hogy a csongrádi laktanyában katonák helyett már hosszú évek óta különféle cégek telephelyei találhatók, hiszen a helyőrséget régen megszüntették. A Kossuth téri és a Templom utcai társasházakban lévő lakások hasznosításának lehetőségét a Honvédelmi Minisztérium a gazdálkodását racionalizáló és kiadásait csökkentő intézkedések keretében vizsgálta meg. Megállapították, hogy a két lakás hosszabb ideje üresen áll, a honvédség azokat belátható időn belül nem is kívánja használni. Munkatársai lakhatásának megoldására viszont alkalmasnak tartja ezt az ORFK a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság részére. Csakhogy a bérlőkijelölési jogot a Honvédelmi Minisztérium csak a lakástulajdonos, azaz a csongrádi önkormányzat jóváhagyásával adhatja át. A testület a legutóbbi ülésén hozzájárult, hogy a HM térítésmentesen átadja a bérlőkijelölés jogát a megyei rendőr-főkapitányságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zöld előadások Csongrádon

A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete ma 10 órától a galériában előadásokat szervez a környezetvédelmi világnap alkalmából. Tovább olvasom