Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Katus Attila könyvsorozatot tervez

Csongrád - Az elmúlt hétvégén Csongrádon járt Katus Attila, az ismert fitneszedző, aki a Makk Marci sportnapon aerobik órát tartott több száz lelkes mozogni vágyónak.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
Katus Attila hatszoros világ-, kétszeres Európa-bajnok, életmód szakértő, a SOTE Testnevelési és Sporttudományi karának óraadó tanára, 2010-ben az Év edzője, 2011-ben az Év aerobik előadója volt.

1993-ban kezdte meg országjárását, a sportos- és egészséges életmód népszerűsítését. 2008-tól a Szombat esti láz hatására már tánccal együtt népszerűsíti kedvenc sportját, az aerobikot. – Évente 150 fellépésem van, melyeken átlagban 2-300 főt mozgatok meg, de előfordulnak több ezres rendezvények is. Nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjam az emberek figyelmét az egészséges életmódra, a rendszeres testmozgásra és az egészséges táplálkozás fontosságára, amelyet sohasem késő elkezdeni - árulta el hitvallását.

Katus Attila könyvsorozatot tervez.
Katus Attila könyvsorozatot tervez.

Minden aerobik órája végén életmód tanácsokat is ad, és a rendezvényeken mindig felhívja a figyelmet a dohányzás, a drog és az alkoholfogyasztás veszélyeire. - Igyekszem megmutatni, hogy a földön járva is lehet sikeresnek lenni – jelentette ki a neves sportember. Véleménye szerint a mozgás szeretetét, és a tudatos életre nevelést már iskolás korban el kell kezdeni, hogy az beleivódjon a gyermekek életébe, és majdan, felnőttként is eszerint éljenek, és az így megszerzett tudás szerint neveljék ők is leendő gyermekeiket. - Örömmel tettem eleget a csongrádi felkérésnek. Legjobban az ilyen emberközeli, személyes találkozókat szeretem, mert ezek sokkal többet adnak minden jelenlevőnek. Csodálatos érzés látni a csillogó szemeket és az elszántságot, amivel végigtornázzák velem az óráimat. Ilyenkor lehetőségem nyílik a fogyatékkal élőknek is örömet szerezni, megmutatni nekik és mindenki másnak, hogy ők is képesek velünk, ép emberekkel is együtt élni, mozogni. Ilyen családi rendezvényeken a szülők együtt sportolhatnak a gyermekeikkel, ezzel ők maguk is pozitív példaképet állítanak csemetéik elé, és ez nagyon fontos dolog - magyarázta Katus Attila, aki a tapasztalatairól a következő két évben öt könyv megírását és kiadását tervezi.

Olvasóink írták

  • 1. Hidegen 2013. március 21. 19:04
    „Öt könyv. Hmm... Igaz valmiből Neki is élni kell.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előadás a szennyvíztisztításról

A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete csütörtökön 15 órakor előadást tart a víz világnapja alkalmából a városi galériában. Tovább olvasom