Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Keresi helyét a száztagú csongrádi fúvószenekar

Csongrád - A korábbi ígéret ellenére nem költözhetett be szeptember elsején a Csongrád Fúvószenekar a tantestület és diáksereg nélkül maradt Síp utcai iskolába.
Minden korábbinál mozgalmasabb és fárasztóbb hónapok után sem számol hosszabb pihenővel Kováts Attila, a Csongrád Fúvószenekar karnagya. Azt remélte, hogy szeptember elsejével beköltözhetnek a Síp utcai iskola két tantermébe, ahol otthonosan berendezkedhetnek és a rendszeres próbáikat az eddiginél sokkal jobb környezetben tarthatják meg. A költözést szóban ígérték meg a karnagynak, ezt a képviselő-testület több tagja is jó megoldásnak tartotta. Kováts Attila nem tudja, mikor költözhetnek. Abban reménykedik, hogy mielőbb az új helyen próbálhatnak.

A városi ünnepek már nem képzelhetők el a fúvósok nélkül. A karnagy elmondta: nemrégiben a békéscsabai fúvósfesztiválon szerepeltek, előtte Svédországban, Németországban, a lengyel testvérvárosban, Belchatówban koncerteztek, de voltak Erdélyben is.

Békéscsabán a 21. alkalommal megrendezett fúvósfesztiválon különdíjat kapott a zenekar, Kováts Attilát pedig Kiváló karmesteri díjjal jutalmazták. A zenekar-alapító Galli János tizenhárom éve adta át Kováts Attilának a karmesteri pálcát.


Szeptemberben döntenek

A csongrádi önkormányzat művelődési bizottságának elnöke, Ternai László elmondta: korábban valóban megígérték, hogy támogatják a zenekar beköltözését a Síp utcai iskolába, ha az épületet a város nem adja el. Cseri Gábor, az általános iskolák igazgatója jogos igénynek tartja, hogy a zenekar megfelelő próbateremhez jusson. Várhatóan még ebben a hónapban megszületik a testületi döntés arról, hogy hol lesz a fúvósok új próbaterme, otthona. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonéves pap szolgálja a híveket Csongrádon

Csongrád - Augusztus elseje óta egy 28 éves plébános szolgálja Csongrád katolikus közösségét. Janes… Tovább olvasom