Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

Két cég lesz a városellátóból Csongrádon

Csongrád - Eredetileg úgy volt, hogy megszüntetik a csongrádi városellátót, azt, hogy végül csak átalakítják, az önkormányzati képviselők közül néhányan a testületi ülésen tudták meg.
Városgondnokságot és egy gazdasági szervezetet szerettek volna létrehozni, a terv részben valósult meg. A módosított határozati javaslatot a napirendi pont tárgyalása előtt elrendelt szünetben osztották szét a legutóbbi ülésen. Az élethez próbálják szabni az előterjesztést, egyszerűbb lesz a cég továbbvitele, kevesebb papírmunkával jár majd a változás, indokolta Bedő Tamás polgármester azt, hogy menet közben miért változott a javaslat.

A meglévő városellátó alapító okiratát elég lesz módosítani, a kiválással létrejövő Gazdasági Ellátó Szervezetre (GESZ) kell alapító okiratot szerkeszteni, január 1-jétől lesz érvényben az új felállás, mondta Juhász László jogtanácsos. Szavazáskor az oktatási bizottság elnöke, Bartókné Vincze Zsuzsanna megemlítette: ők nem ismerték az újabb változatot, az ülésükön az eredetit tárgyalták. Ha nem szűnik meg a városellátó, azaz megmarad a vezetői hely, miért távozik onnan Hajdú László igazgató? – kérdezte a képviselő asszony. A változásról korábban írtunk. Az ülésen a leköszönő vezető és a polgármester is leszögezte: a döntés mindkét félben szinte egyszerre született meg, közös megegyezéssel mondanak egymásnak búcsút.

A polgármester javaslata alapján a városellátót átmenetileg Bodor János, a GESZ-t Bánfi Tamás irányítja.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók emelték ki az öntözőcsatornából

Egy enyhén ittas férfi esett bele a napokban tisztázatlan körülmények között egy Csongrád külterületén lévő öntözőcsatorna sekély vizébe. Tovább olvasom