Délmagyar logó

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 29°C Még több cikk.

Két kilométer hiányzik az útból

Felgyő, Tömörkény - Hosszú ideig reménykedtek abban a Tömörkényen és Felgyőn élők, hogy végig elkészül a két kistelepülést összekötő aszfaltos út, hiába.
Abban bíztak, ha megépül a felgyői regionális hulladéklerakó, az út is elkészül. Ám azt csak a depó bejáratáig építették meg.

– A lerakóig vezető út tulajdonképpen folytatódik egészen Tömörkényig, mégis járhatatlan, ugyanis az utolsó 2,2 kilométeren már csak dűlő – mondta lapunknak Fekete Gábor. Tömörkény polgármestere többször is járt a szakminisztériumban a hiányzó szakasz építésének ügyében. – A felgyői hulladéklerakó uniós pénzből épült, ahogy a kapujáig vezető útszakasz is. Az akkori közlekedési minisztériumban semmi jóval sem biztattak, ugyanis az uniós keretből nem lehetett az utat Tömörkényig meghosszabbítani, a befejezésre viszont nem tudtak saját forrást biztosítani – mondta Tömörkény polgármestere.

A felgyőiek is tettek lépéseket ez ügyben: – A depó bejáratától a Balogh-tanyáig tartó mintegy 2 kilométeres rész aszfaltozására sikerrel pályáztunk, és a 330 millió forintból épült szakaszt tavaly avattuk fel – mondta lapunknak Ábel István. Felgyő polgármestere hozzátette, nekik is érdekük lenne, hogy az út elérjen Tömörkényig. A felgyői palántanevelő cég ugyanis rendszeresen szállít a volt jugoszláv utódállamokba. Az M5-ös autópálya kisteleki felhajtója pedig kamionjaik számára a leggyorsabban Tömörkényen és Pusztaszeren át lenne elérhető, a mostani nagy kerülő helyett – mondta. Ábel István hozzátette: a hiányzó 2 kilométeres szakasz aszfaltozására azóta sem találtak alkalmas pályázatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanyi iskolafejlesztés

Csanytelek - Az intézmény fokozatos fejlesztésével próbálják vonzóvá tenni a csanyteleki iskolát.… Tovább olvasom