Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Kevesebb hiányt terveznek 2006-ra Csongrádon

A csongrádi képviselő-testület 2006-ban 50 millió forintra akarja mérsékelni a működési hiányt, a fejlesztéseket folytatják, megkezdik a gyógyfürdő nagymedencéjének fölújítását, viszont egyelőre nem építenek tanuszodát.
A jövő évi költségvetés koncepciójában jelentős összegű hiány mutatkozik. Bedő Tamás polgármester arra hívta föl a figyelmet a tegnapi ülésen, hogy a lakosságot terhelő adóemelést nem terveznek. A februárra elkészülő költségvetésben a kiadások és a a fejlesztések hiányát a lehető legkisebb összegre szorítják vissza.

A pénzügyi bizottság véleményét részletesen ismertető Kiss Péter elnök elmondta: a koncepcióban jelzett 280 milliós működési hiány nagy mértékben megterhelné a jövő évi gazdálkodást, ezért a bizottság azt javasolja, hogy ez a véglegesítéskor az 50 milliót ne haladja meg.
Ternai László a tavalyinál sokkal rosszabbnak ítélte meg a koncepciót.

Havasi Jánosné viszont határozottan megerősítette a pénzügyi bizottság által kifejtett véleményt, és elfogadására biztatott. Megjegyezte: minden évben elhangzanak komoly aggodalmak, de a bírálatoknak csak egy része jogos. Többen – például Nagypál Sándor – a korábbi ígéreteket kérték számon. Ezek még bekerülhetnek a végleges változatba, mint például a 451-es út alatti csapadékvíz-csatorna. Gyovai Gáspár alpolgármester a fontos beruházásokat sorolva említette többek között a szennyvízberuházás befejezését, a tisztító 3. blokkjának megépítését, a gyógyfürdő nagy medencéjének felújítását: ezek sem maradhatnak ki 2006-os költségvetésből.

Tarr Ágnes azt kérte, hogy a nagy megszorítások közepette az egészségügyi, a szociális és az alapfokú oktatás színvonala ne csökkenjen tovább. Fábián György fölöslegesnek tartja a riogatást, a hisztériakeltést, amikor még pontosan nem ismerhetők az ország költségvetésének fő számai sem. A testület végül elfogadta a koncepciót.
A csongrádi képviselők hosszas vita, mérlegelés után arról is döntöttek, hogy nem kívánnak részt venni a Tanuszodát minden kistérségbe programban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Stéhlik nevét vették fel

Gyerek és felnőtt, tanár és diák egyaránt jár festegetni, rajzolni abba a csongrádi képzőművészeti… Tovább olvasom