Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

˝...Kezdődjék a VAKÁCIÓ!˝

Csongrád - ...kiáltották örömmel a mikrofonba a csongrádi Ének-Zene Általános Iskola versmondó kisdiákjai, nagy tapsot és élénk gyermek zsivajt generálva az iskolai tanévzáró ünnepségen.
Június 16-a volt a napja országszerte számos iskolában a tanévzáró ünnepségeknek és ballagásoknak. Csongrádon szinte egy időpontban volt négy alapfokú oktatási intézményben ez a gyermekek által várva várt esemény, amely az utolsó felvonása a szorgalmas munkával töltött diákévnek, amely után a jól megérdemelt nyári szünet következik. A ceremóniák minden suliban hosszúra nyúltak, hiszen a ballagó nyolcadikosok még egyszer utoljára, virágcsokrokkal teli karokkal, egymás vállát fogva, énekelve végigjárták iskolájuk minden tantermét, elbúcsúztatva az ott eltöltött nyolc esztendőt. A gyermekek arcán mosoly, a szüleik szemében büszkeség és a meghatódottság könnycseppjei voltak láthatók ezen a szép nyári napon. A Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola tanulói ás tanárai a szülőkkel együtt rendhagyó módon misével kezdték az eseményt, majd utána következett a hagyományosan megszokott tanévzáró ünnepség.

Elballagtak a csongrádi nyolcadikosok. Fotó: Palatinus Csaba (galéria)

A ballagás befejezése után minden kis- és nagydiák átvehette osztályfőnökétől a bizonyítványát, majd –különösen a kicsik- csillogó szemekkel nézték meg milyen eredményt is értek el a tanév végére. A padtársaiknak sutyorogva mutatták meg a jutalmul kapott könyveket, majd büszke szüleikhez szaladtak, hogy bezsebeljék a jól megérdemelt puszikat és öleléseket.

Most már tényleg kezdődik a VAKÁCIÓ!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 városi ingatlant vernek dobra

Csongrád város vezetésének reményei szerint hamarosan kitűzhetik az árverés napját azokra a városi ingatlanokra, amelyek eladásáról a héten döntött a képviselő-testület. Tovább olvasom